7 Portes

7 portes 0 347x260

Cicle de dinars:  restaurants barcelonins.                                                     Tot i que ja hem demostrat el nostre eclecticisme a l'hora d'anar fent via amb el nostre cicle de dinars a Restaurants barcelonins, el cert és que hem escollit un alt percentatge d'emblemàtics (vegeu més detalls a la pàgina web de la Ruta dels emblemàtics), com ara el primer (Can Culleretes) o el tercer (Els 4 Gats). I per finalitzar el recorregut de la segona temporada, pensem que estàvem fent tard amb un restaurant que també destaca a Barcelona per la seva antiguitat (1836), per ser tanmateix emblemàtic (vegeu-lo aquí) i ‒sobretot‒ per la seva demostrada qualitat, mantinguda al llarg de generacions:  el 7 Portes.

7 portes 1 550x367

7 portes 2 550x366

 

Sobre el seu origen i història ja us en fem cinc cèntims en la ressenya de la xerrada gastronòmica 7 Portes, exponent de la cuina catalana que el mateix vespre del dinar ens va impartir a Golferichs en JOSEP LLADONOSA I GIRÓ.

Tanmateix us deixem l'enllaç a un vídeo (de set ‒7!‒ minuts) on l'actual propietari, en FRANCESC SOLÉ PARELLADA ens desvetlla algunes particularitats, com ara la procedència de la popular “paella Parellada” (exigència d'en Juli Parellada, un bon client, sense cap vincle familiar, tot i la coincidència del cognom) o el perquè del nom de l'establiment (que no tenia set portes, sinó vuit).


I si els compteu, veureu que aquest article integra set enllaços a altres pàgines o articles. Serà que nosaltres també som maçons?


Pel que fa a la cuina, la del 7 Portes és un referent de la restauració barcelonina. Durant els seus més de 180 anys de recorregut ve donant suport a una cuina tradicional, adulta, natural, generosa i posada al dia. És una cuina basada en els productes del país, sense renunciar a les aportacions de la cuina internacional.

La seva carta recull un ampli receptari, que ha evolucionat al llarg del temps. Han estat capaços d'adaptar-se i de matisar la seva oferta d'acord amb els gustos de les successives generacions de clients. Al 7 Portes tan podem trobar plats moderns com retrobar delícies que ja no fan gairebé enlloc, de grans plats festius i cassoles per compartir a plats actuals i lleugers, passant per creacions pròpies que han esdevingut clàssics. El 7 Portes és un restaurant més viu que mai.

Volem fer esment de dos aspectes més, prou destacats:  les seves postres ‒elaborades artesanalment a l'obrador del restaurant‒ i la seva acurada selecció de vins.

7 Portes 01 550x4127 Portes 27 550x4127 Portes 04 550x733

La vintena d'amics que ens aplegàrem a taula tinguérem el privilegi de comptar amb el propi JOSEP LLADONOSA I GIRÓ i la seva esposa ‒na PEPITA GUILLAMET‒ com a immillorables amfitrions. Dita taula fou emplaçada en el menjador anomenat Saló Robert de Nola (l'autor del Llibre del Coch, 1477), reservat en exclusivitat per al Club en aquesta ocasió.

De camí passàrem per davant del Saló Josep Lladonosa, que es veia prou selecte i acollidor. Amb això volem palesar la categoria del personatge, llàstima que era massa petit per encabir-nos.


Dues qüestions de protocol que volem referir-vos. La primera fou que el Sr. SOLÉ PARELLADA vingué a saludar-nos i a oferir-nos una copa de cava, amb la qual vàrem brindar ben de gust tots plegats.

7 Portes 02 550x412

La segona és de caire més íntim, però és de justícia donar publicitat a la presència d'en JOSEP Ma. VELASCO i Senyora; ell ‒soci número 1 del Club‒ feu de mitjancer davant del seu amic LLADONOSA per tal d'organitzar aquesta jornada doble, amb dinar i xerrada. Moltes gràcies a tots dos!


Acabats ja tots els preàmbuls, reproduïm l'imatge del menú personalitzat que vàrem delectar, així com d'alguns dels plats.

7 Portes 14 550x786

7 Portes 17 215x2877 Portes 16 215x2877 Portes 18 215x2877 Portes 19 215x287

7 Portes 21 550x412

 

No cal dir que va ser molt més que un dinar. Poder compartir taula i conversa amb el propi JOSEP LLADONOSA I GIRÓ fa que quedi marcada com una fita en l'esdevenir del Club.

Un plaer i un honor haver pogut viure-ho i explicar-vos-ho.


 

 

 

* Pg. Isabel II, 14.
   Telèfon (per qualsevol incidència):   93 319 30 33.
   Metro:  Barceloneta (L4).
   Bus núms.  39 ‒ 45 ‒ 59 ‒ 120 ‒ H14 ‒ V13 ‒ V15 ‒ V17.
   Aparcaments:  Pl. Pau Vila, 1 (Joan de Borbó) o Pg. Colom, 1 (Moll de la Fusta).

Facebook