Antiga Casa Rafael

Antiga Casa Rafael 0 347x397 Cicle de dinars:  restaurants barcelonins.                                                                    

 


Quan fa tres cursos iniciàvem el nostre recorregut pels Restaurants barcelonins, ja dèiem que podrien ser “restaurants històrics o emblemàtics... un cicle que neix sense restriccions... amb el denominador comú que és el nostre senyal d'identitat:  que sigui una bona taula”. El cert, però, és que només cal fer un cop d'ull a l'índex per adonar-se'n que hem tingut prou tirada cap els establiments amb història. I l'escollit aquest trimestre també pertany a la mateixa categoria:  va ser l'Antiga Casa Rafael*.


L'Antiga Casa Rafael fou fundada l'any 1873 al rovell de l'ou de la Vila de Sarrià (que no esdevingué integrada a Barcelona fins el 1921). El mític RAFAEL JORNET fou l'iniciador d'aquesta aventura que encara avui continua la seva nissaga.

Estem parlant, en conseqüència, d'un restaurant familiar on vàrem trobar un ambient rústic i acollidor. Ofereix plats de la cuina catalana tradicional i de mercat amb especialitat en carns, tal i com tinguérem l'oportunitat de comprovar. Les postres casolanes són prou valorades pels seus clients/amics... entre els quals ja podem comptar-nos a partir d'aquesta experiència.

 

Parafrasejant la dita, en aquesta ocasió vàrem ser molts i ben avinguts. En realitat no fórem molts en termes absoluts (això sí, uns quants amics es quedaren amb les ganes d'acompanyar-nos, ja que les places s'havien exhaurit amb escreix), però sí en funció de l'espai disponible. I aquí ve allò de “ben avinguts”, perquè cap dels assistents va queixar-se de l'evident estretor patida. També toca agrair l'esforç del personal del restaurant (gràcies MARIA!) per encabir-nos el millor possible i alhora no desatendre els seus parroquians habituals.


Aquest va ser el menú que gaudírem:

- començàrem amb plats per compartir:

  · pebrots del Padrón gallecs

  · calamarsons a l'andalusa

  · ous estavellats "Rafael"

  · assortiment d'ibèrics:  pernil, llom, morcón, xoriço, llonganissa

- de plat principal vàrem poder escollir entre:

  · fusta d'entrecot o

  · fusta de costelles de corder

  ... ambdues amb guarnició de pebrot, carxofes, patates naturals i allioli

- postres de la casa

- vi
  blanc Nuviana  (12º, Grup Codorniu)
  negre Marqués del Puerto  (14º, D.O.Ca. Rioja)

- aigües, cafè o infusions


Certament tot plegat pagà la pena en virtut de la qualitat de les menges.

Antiga Casa Rafael 1 550x412Antiga Casa Rafael 2 550x412

Podríem dir que els objectius d'aquest cicle són passar una bona estona entre amics, dinar de gust i fer alguna que altra descoberta... Tots tres foren ben reeixits!

 

 

* C/ Major de Sarrià, 77.
   Telèfon (per qualsevol incidència):  93 203 10 20.
   FGC:  Sarrià (L6 ‒ S1 ‒ S2 ‒ S5 ‒ S55).
   Bus núms. 68 ‒ 75 ‒ H4 ‒ V7.
   Aparcament:  Porta de Sarrià (c/ Salvador Mundí, 17).

Facebook