Maridatge de la D.O.Q. Priorat amb assortiment de formatges

Rebost i Celler 347x275

Repetim (no ben bé) la proposta.                                                                    Segona visita oficial (perquè de visites privades particulars ja en van algunes més) al nostre estimat Rebost i Celler, encara amb el record de la primera (el maridatge d'ibèrics) i amb la tercera ja programada (el de salaons i fumats). No ha decebut gens ni mica, totes les expectatives acomplertes.

 

Parlem del vi.

L'única Denominació d'Origen Qualificada catalana, el Priorat, és una zona d'antiga tradició vinícola, amb feixes i costers de pendents de llicorella tan pronunciats que li configuren una morfologia particular per al cultiu de la vinya.

Es tracta d'una comarca on la climatologia és brusca i extrema, amb oscil·lacions tèrmiques molt acusades entre el dia i la nit.

El sòl i el clima provoquen uns rendiments de raïm molt baixos (la producció és de 6.000 Kg./Ha., enfront dels 10.000 Kg./Ha. de zones veïnes) i doten els seus vins d'una personalitat molt singular.

Vins Priorat 1100x401

Els vins característics del Priorat són sobretot negres, elaborats a partir de les varietats recomanades garnatxa i carinyena, juntament amb cabernet sauvignon, merlot, syrah, garnatxa peluda, cabernet franc, ull de llebre i pinot noir. Presenten sovint una graduació elevada i aromes molt complexes:  minerals, carnosos, elegants i profunds.

Representant-los vàrem gaudir del Tane Jove Coster 2009, un mono-varietal de carinyena. Suau i a la vegada potent, concentra delicadament les notes fines de la seva criança. De color cirera, aromes florals fresques i intenses, en boca resulta afruitat, rodó i amb certa complexitat. La seva estructura és fina, equilibrada i elegant.

I els formatges?
Aclaparats vàrem quedar!

 

I els formatges?

Aclaparats vàrem quedar!

Formatges 10 360x270Formatges 16 360x270Formatges 18 360x270

La simple enumeració (no exhaustiva) de les varietats presentades a taula us pot donar una petita idea. Som-hi:  gouda pesto rosso, gouda pesto verde, torta del casar, majorero de cabra, guadamur (manxec d'ovella madurat), zamorano, bouchet, breville, reblochon de Savoia, Rey Silo ataronjat, Rey Silo curat, roulé a les fines herbes, roulé amb nabius, saint julien, tête de moine, mozzarella de búfala, rochefort papillon, pérail, chaumes, brie de Normandia, ovella Pago los Vivales, cheddar anyenc Collier's...

I no us equivoquéssiu, les racions eren més que generoses.

Formatges 11 1100x825

Ja dèiem que amb Rebost i Celler l'hem encertada. Seguirem fent camí plegats.

Facebook