Tast de cervesa artesanal catalana

Tast cervesa artesanal 09 347x231

A càrrec d'ÀNGEL TARRIÑO.                                                                                                     



En un típic vespre d'estiu vàrem aprofitar la fresca del pati de Golferichs per dur a terme un molt interessant tast de cervesa artesanal catalana.


Agrair la iniciativa de Golferichs Centre Cívic, sense el seu suport no hagués estat possible aquesta activitat. Tanmateix felicitem a tot l'equip (sense dir noms per no caure en cap oblit) per la seva tasca en aquesta temporada que hem finalitzat.

 

Pel que fa al tast es va desenvolupar segons teníem previst.

Tast cervesa artesanal 16 1100x732

Per començar, l'ÀNGEL va explicar quins són els ingredients bàsics de la cervesa, el tractament dels quals, així com els diferents matisos durant el seu procés d'elaboració, donant origen a infinitat de tipus d'aquest producte que no s'ha de considerar únicament com una beguda. Per saber-ne més d'aquesta qüestió:  aquí.


A partir d'aquestes explicacions es poden classificar les cerveses segons la seva fermentació, el grau de maltejat i el cereal emprat, la proporció de llúpols i els tipus utilitzats, el temps de maduració... tot això ens donarà diferents colors, aromes, sabors.

Tast cervesa artesanal 13 270x180Tast cervesa artesanal 17 270x180Tast cervesa artesanal 40 270x180Tast cervesa artesanal 48 270x180

Les cerveses tastades foren aquestes tres:

- Bleder Foc de Drac, una ale que incorpora el dàtil en la seva producció, inspirant-se en la manera de fer de l'Egipte faraònic.
  Val a dir que aquesta cervesa va reemplaçar en el tast a la Bleder Drac, que era la anunciada, per un lapsus hagut en els moments de
  comanda i repartiment.

- Ales Agullons Pura Pale, cervesa pàl·lida d'una sola malta, amb llúpols de les varietats Cascade i Fuggles.

- Zulogaarden Sang de Gosa, una Imperial India Pale Ale, de fort caràcter, feta a partir dels llúpols Amarillo, Cascade i Centennial.
  L'elaborador d'aquesta cervesa és el propi ÀNGEL TARRIÑO.

Tast cervesa artesanal 45 550x366Tast cervesa artesanal 27 550x366

Totes elles foren degustades i lloades pels assistents, mentre que el mestre cerveser anava fent-ne observar les diferents característiques organolèptiques.

La impressió general fou de satisfacció per les coses apreses entorn d'un producte del qual sovint es té un coneixement molt limitat, quan no senzillament erroni.

 

La única cosa a lamentar fou la justesa de places disponibles, fet que va significar que persones que estaven interessades no hi poguessin quedar-se. La bona notícia és que el CLUB DE LA BONA TAULA estem fent gestions amb un prestigiós Celler de la ciutat per tal de poder organitzar en les seves dependències condicionades tastos de cerveses, de vins, de whiskys, etc., així com sessions de maridatges impartides per experts. De tot això en tindreu puntual notícia properament en aquesta mateixa pàgina web.

Facebook