Els torrons

13 12 2016 19 347x260 

A càrrec de TERESA LLORDÉS, propietària de botigues de Torrons Vicens
a Barcelona (i a Sitges).  Veure nota!

 

13 12 2016 03 550x328

L'aspecte de la Sala d'Actes de Golferichs el Xalet mostrava a les clares l'interès que aquesta xerrada havia aixecat, no debades havien passat ja dotze anys des de la darrera vegada que vàrem tractar el tema dels torrons en les nostres JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA... potser que ja tocava tornar-hi, oi?

Na TERESA LLORDÉS va començar per presentar-se, per explicar els seus orígens comercials que l'han dut fins a nosaltres per parlar dels torrons en l'època de màxim consum d'aquesta menja a casa nostra. En realitat ella era xocolatera, no torronaire, és a dir, les seves botigues estaven dedicades a la venda de xocolata. Fou la insistència d'ÀNGEL VELASCO ‒l'emprenedor propietari que ha revifat Torrons Vicens des de l'any 2000‒ qui la va engrescar a reorientar el seu negoci. Avui està ben satisfeta d'haver-se'l escoltat.

A tall d'anècdota ens explicà com per aconseguir obrir una de les seves botigues (la del c/ Petritxol) va haver de porfidiejar cosa d'un any i mig fins a fer-se amb el local cobejat. Aquí aprofitem per posar de manifest que l'amiga TERESA és actualment la presidenta de Barna Centre, o sigui que de temps no li sobra gens, per la qual cosa li estem forçament agraïts que hagi acceptat la nostra invitació (justament en aquestes dates).


Centrant-nos en el producte en sí mateix, cal dir que si bé l'origen del torró no és del tot clar, el que sí podem assegurar és que el torró és el dolç més típic de Nadal entre nosaltres. I a Catalunya destaca Torrons Vicens, d'Agramunt, mestres artesans des de 1775.

Torrons 1 1120x534

Avellanes, ametlles, mel, cacau... són els seus ingredients ‒tots de primera qualitat‒, que es barregen seguint les receptes i processos originals. Sense deixar de banda la innovació, que és un dels objectius actuals de l'empresa, cosa que els ha fet arribar avui en dia a més de 150 referències, amb novetats com els torrons tous cruixents, el torró d'or, el torró a la sal, el torró dur soufflé o la línia de torrons Natura desenvolupada en col·laboració amb el prestigiós xef ALBERT ADRIÀ des del 2013.

Torrons 2 1120x495

I des de fa un temps ens ho estan posant fàcil amb l'obertura d'un seguit de botigues, de les quals en tenim algunes ben a prop, gràcies a l'iniciativa de TERESA LLORDÉS:  carrer Comte d'Urgell,61 i plaça Universitat,5 en són bons exemples (vegeu la llista completa al final). També n'hi ha en el Club del Gourmet d'El Corte Inglés i pertanyents a altres franquiciats, fins a un total de 36 punts de venda (Dubai i Moscou inclosos).

Torrons 3 550x293Torrons 4 550x412

Allà hi trobarem torrons artesans, torrons de les games Excellence o Gourmet, torrons sense sucre i altres especialitats, com ara xocolates, neules, carquinyolis... Potser convé, ni que sigui de manera excepcional, deixar-nos vèncer pels sentits.

Amb una mica de seny, considerant les seves qualitats organolèptiques i nutricionals, cada vegada costarà més limitar-nos a unes poques setmanes de consum. A Torrons Vicens encara concentren el 60%  de les vendes el darrer trimestre, però l'altre 40% ja l'han desestacionalitzat.

13 12 2016 16 550x412

 

Un amè i interessant torn obert de paraules posà punt i apart a la presentació. Quedaven dos tràmits no menors.

 

L'entrega de l'habitual diploma acreditatiu fou aquesta vegada d'una efusivitat poc habitual, moment accentuat pels aplaudiments més sincers i merescuts.

 

L'altre fou una exquisida degustació de quatre torrons assortits:  dos de clàssics (el tou i el de crema cremada) i dos de xocolata (l'un de taronja i l'altre amb un punt picant).

 

La diada de Santa Llúcia fou la porta d'entrada a les festes nadalenques.

 

NOTA:

Els socis del CLUB DE LA BONA TAULA tenen un descompte del 10% aplicable en les botigues següents:

- Plaça de la Universitat, 5,  a Barcelona

- C/ Comte d'Urgell. 61,  a Barcelona

- C/ Petritxol, 15,  a Barcelona

- C/ de la Boqueria, 31,  a Barcelona

- C/ de les Parellades, 23,  a Sitges

Facebook