Botero a Barcelona

Botero 0 347x347

Ens n'adonem del que tenim, tot i que passem pel seu costat?                           FERNANDO BOTERO
, nascut el 19 d'Abril de 1932 a Medellín (Colòmbia), és l'artista llatinoamericà viu més cotitzat a nivell mundial.

Te obres a espais públics d'arreu del món:  Singapur, Madrid, Tokio, Buenos Aires...

Aquest pintor, escultor i dibuixant, quan tenia vint anys va guanyar un premi d'art nacional al seu país i, amb aquests diners, va decidir fer el salt a Europa. Justament va arribar a Barcelona, on s'hi va estar uns mesos, abans de dirigir-se cap a Madrid, després cap a Paris i, finalment, instal·lar-se a Florència.

Botero 1 1100x735

El gat és una obra adquirida per l'Ajuntament de Barcelona el 1987 i que ha tingut diverses ubicacions, començant pel Parc de la Ciutadella i acabant a diferents indrets del barri del Raval.

Des de fa uns anys el podem gaudir a la Rambla del Raval, emplaçament que ja sembla definitiu, doncs se li fa justícia:  ja no està arraconat, s'ha fet popular entre els veïns i guanya una bona perspectiva des d'on es vulgui contemplar.

Botero 2 1100x825

El cavall és el Punt de Trobada de l'Aeroport del Prat (a la anomenada actualment Terminal 2).

Forma part d'un grup d'adquisicions que va fer AENA l'any 1992, juntament amb altres peces situades als aeroports de Madrid-Barajas i de Palma de Mallorca.

 

Veien les seves mides -i tornant a la pregunta de l'encapçalament- es fa ben difícil no adonar-nos d'aquestes obres d'art contemporani que tenim a casa nostra.

Facebook