Cuines del Món: PORTUGAL

Lisboa 0 347x154

Primer cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                                  Excepcionalment hem volgut deixar en aquesta ocasió intacte l'article publicat originalment al nostre apartat Agenda i avant-posar-li una breu ressenya. I ho hem fet així perquè els enunciats previs són totalment vigents. D'aquesta manera queden salvaguardades les referències a l'origen d'aquesta nova activitat del Club, així com les excel·lències del menjar portuguès.

 

Pel que fa concretament a la jornada escollida, no hem d'amagar que va resultar un encert, la qual cosa va quedar palesa per l'assistència d'una trentena de membres del Club.

Un magnífic ambient de companyonia va acollir els successius plats que ens anaren presentant (veieu-los al menú que trobareu més avall), tot ponderant-ne les seves indubtables virtuts. Menció apart mereixen les begudes, amb una sangria tinta que no ens deixà indiferents.

 

El senyor JOSÉ LUIS va estar amatent en tot moment als nostres comentaris i consultes, amb un tarannà que de ben segur el va fer guanyar futurs clients. La senyora LUISA va sortir de la cuina cap el final per demanar-nos què ens havien semblat les viandes per ella preparades: tot van ser elogis (i alguna que altra senyora preguntant-li els secrets d'allò que ens havien servit).


Amb les postres (fetes artesanalment, és clar) la casa ens obsequià amb una copeta d'un magnífic vi de Porto, cosa que agraïm.

 

Val a dir que, a banda del menú degustació que nosaltres tastàrem, tenen un menú diari a 9,90 euros que incorpora el punt del gust portuguès per diferenciar-lo de l'oferta existent en aquesta mena d'àpats.

I també, com a primícia, anunciar-vos que els dies 2, 3, 4 i 5 d'aquest proper mes de Desembre han programat uns sopars-espectacle amb l'interpretació de fados per part de músics i cantants vinguts directament de Lisboa per aquesta ocasió. Qui ja hagi tingut el privilegi d'experimentar aquesta combinació sensorial en algun viatge a Portugal no cal recomanar-li, als demès només podem dir-lis que aprofitin la oportunitat que se'ls ofereix (ens consta que algun membre del Club ja va fer la seva reserva).


Per acabar aquestes línies, dir-vos que ben aviat incorporarem el LISBOA a la nostra relació de restaurants recomanats. S'ho han guanyat.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

D'acord amb el que es va aprovar en el punt setè de l'ordre del dia (Actes i activitats previstes pel proper curs) de la nostra darrera Junta General Ordinària (celebrada el dia 6 de Juliol), iniciarem el cicle trimestral de dinars CUINES DEL MÓN.

Val a dir que aquesta fou una idea sorgida a les sessions ordinàries de Junta Directiva, arran del comentari que feu al respecte el nostre President, en JOAN ROVIRA, durant l'entrevista publicada ara fa un any a la revista municipal de l'Ajuntament de Barcelona (suplement dels Barris de l'Eixample, Octubre de 2009, veure l'article a CLUB>>Notícies), en el sentit que a casa nostra tenim hores d'ara restaurants representatius de les diferents cuines d'arreu del món.

Així doncs, farem un llarg viatge amb el paladar.

Lisboa 550x413

 

Començarem, però, ben a prop.

I ho diem tant en el sentit pràctic (sense haver de baixar de la vorera si caminem des de Golferichs) com en el conceptual:  ens estrenarem amb els veïns que viuen de cara a l'Atlàntic, Portugal.


La seva capital, LISBOA, és plena de vida. El seu clima temperat fa que visitar els bonics racons plens d'història, els magnífics miradors situats als turons o l'emblemàtica Alfama (bressol del fado) coronada pel Castelo de São Jorge, siguin plaers a l'abast de tot viatger que hi arriba.

Però qui hagi tingut la sort d'haver-hi estat, sabrà que la gastronomia és un dels més grans al·licients per a tornar-hi. La única diferència entre menjar a un restaurant de moda o fer-ho a una casa de menjars del barri més humil rau en el luxe (i en el preu, és clar), però mai en la qualitat, que sempre és magnífica.

 

Paradoxalment, el LISBOA és l'únic restaurant portuguès de Barcelona.

Hi gaudirem d'un ambient tranquil i d'una representativa cuina casolana.

És una iniciativa d'una parella de portuguesos residents de fa temps a la nostra ciutat, tot i que el restaurant funciona des de fa poc més d'un any. Mentre el senyor JOSÉ LUIS atén la sala amb maneres delicades, la senyora LUISA és a la cuina preparant saborosos plats tradicionals de la rica cuina portuguesa.

Lisboa 1 1100x618

És de justícia remarcar que totes les opinions trobades en els fòrums que hem pogut seguir són de lloança, sense cap excepció ni peròs, tothom que el coneix el recomana. Com a curiositat hem observat que els portuguesos que hi han anat han aconseguit alimentar no només el seu cos, sinó també el seu esperit (la coneguda saudade).

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dimarts, 9 de Novembre.

- Adreça:  c/ Comte Borrell,145 (entre Gran Via i Diputació).

- Telèfons (per qualsevol incidència):  934510027 - 634188262 - 634188306.

- El preu tancat pel menú de degustació es de 23 euros per persona.

- L'espai és limitat, per la qual cosa cal la inscripció prèvia pels mitjans habituals:  de paraula als membres de la Junta, per correu
  electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o per telèfon (Jordi Tomàs, 935313875).

Dia límit per a inscriure's:  divendres, dia 5.

 

 

MENÚ (en portuguès, amb explicació en català d'alguns plats)


- Um prato de quatro miniaturas de salgados:  pastel bacalhau, rissol camarão (crestes de gamba), croquete e chamuça (pastís de
  vedella amb curri).

- Bacalhau natas.

- Arroz de pato.

- Baba de camelo (mousse de llet condensada), salame de chocolate, pastel de laranja e cenoura (de taronja i pastanaga).

- Sangria tinta, agua, vinho Messias (rosé e verde), refrigerantes.

 

L'èxit d'aquesta flamant embranzida del CLUB depèn de tots. Acompanyeu-nos en aquest nou viatge gastronòmic.

Facebook