Cuines del Món: ITÀLIA

Il Commendatore 347x157

Segon cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                     
ITÀLIA. Tothom coneix ITÀLIA:  la seva història (els romans, el Renaixement...), la seva llengua (germana de la nostra), el seu disseny (la moda, els cotxes...), etcètera.
 
Punt i a part mereix l'art. La literatura, des de Dante, Boccaccio o Petrarca  fins a Pirandello o Dario Fo. La música amb Monteverdi o Vivaldi, i en especial l'òpera, on trobem Verdi o Puccini. I què no direm dels genis renaixentistes com Miquel Àngel, Leonardo o Rafael.
 
També podem afegir-hi científics com Galileo, Volta o Marconi.
 
Però el nostre tema és la gastronomia. I d'això també en sabem, oi?:  pasta i pizza!
 
Bé, no negarem que tot el que s'ha dit fins aquí sembla ser ben cert; tanmateix ens hem endinsat en un terreny molt proper al dels tòpics (només ens ha faltat afegir que tots els italians són molt romàntics), sobre tot, òbviament, en l'aspecte gastronòmic.
 
Començàvem dient que tothom coneix ITÀLIA, i potser sí que molts de vosaltres la coneixeu, però no tothom, és clar. Per conèixer-la millor, al menys pel que fa a l'assumpte que ens és propi, el CLUB ha decidit “anar-hi”. I ho farem en una activitat emmarcada en el Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món.Una nova parada en el nostre viatge gastronòmic arreu del món iniciat el curs passat. Tot i que aquesta vegada, ho hem de reconèixer, no ens n'hem anat gaire lluny. La proposta, però, va despertar prou l'interès dels nostres socis i amics habituals, a més d'algunes noves incorporacions a les que donem la benvinguda.


Aquesta activitat, ja programada des d'abans de Nadal, va coincidir amb la vaga general convocada pels sindicats contra la reforma laboral aprovada pel govern espanyol. Això no obstant es va decidir no fer cap canvi, atenent a que era previsible que no ens afectés pel que fa al restaurant. La incidència es va centrar en el transport, en la manera d'arribar-hi. Això va forçar l'absència de la nostra animosa consòcia ASUNCIÓN RUZAFA, que es va veure atrapada dins d'un taxi enmig de l'embús provocat pel centre de la ciutat i va haver de renunciar.

L'altre afectació és prou anecdòtica:  la gent de l'Infobarris de BTV (Barcelona Televisió) ens vol fer un reportatge i havien triat aquesta activitat. La cosa ha quedat posposada fins a la propera (el Marroc, el 26 d'Abril).

 

Centrant-nos ja en el dinar s'ha de dir que, com no podia ser d'altra manera, transcorregué entre animades converses al voltant de la bona taula:  els comentaris, els fets curiosos de l'un o l'altre, els records d'anteriors experiències o la planificació de les futures... tot plegat anava fluint mentre ens servien les viandes anunciades.

Les apreciacions pel que fa al menjar eren d'allò més positives. I hem d'atorgar tot el seu valor al vist-i-plau donat per una experta, la ROSITA PASCUAL, el segon cognom de la qual és BACCHINI (en voleu més?, doncs que és cuinera professional... i de les bones).


Ja no ens queda altra cosa que deixar-vos alguna fotografia pel record i emplaçar-vos per la següent ocasió, la que tancarà aquest Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món.

Itàlia 01 360x270Itàlia 02 360x270Itàlia 22 360x270

Com sempre, teniu el reportatge fotogràfic complet al nostre facebook.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

Itàlia! Tothom coneix Itàlia:  la seva llarga història (els romans, el Renaixement...), la seva llengua (germana de la nostra), el seu disseny (la moda, els cotxes...), etcètera.

Punt i a part mereix l'art. La literatura, des de Dante, Boccaccio o Petrarca fins a Pirandello o Dario Fo. La música amb Monteverdi o Vivaldi, i en especial l'òpera, on trobem Verdi o Puccini. I què no direm dels genis renaixentistes com Miquel Àngel, Leonardo o Rafael.

També podem afegir-hi científics com Galileo, Volta o Marconi.

Il Commendatore interior 550x402

 

Però el nostre tema és la gastronomia. I d'això també en sabem, oi?:  pasta i pizza!

Bé, no negarem que tot el que s'ha dit fins aquí sembla ser ben cert; tanmateix ens hem endinsat en un terreny molt proper al dels tòpics (només ens ha faltat afegir allò de que tots els italians són molt romàntics), sobre tot, òbviament, en l'aspecte gastronòmic. 


Començàvem dient que tothom coneix Itàlia, i potser sí que molts de vosaltres la coneixeu, però no tothom, és clar. Per conèixer-la millor, al menys pel que fa a l'assumpte que ens és propi, el CLUB ha decidit “anar-hi”. I ho farem en una activitat emmarcada en el Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món.


El restaurant triat per aquesta ocasió és tot un clàssic de la nostra ciutat, IL COMMENDATORE, que s'ha guanyat el respecte dels clients des de 1974, gràcies a oferir productes de primera qualitat i amb un servei acurat.

 

Veieu el menú que ens oferiran i aneu salivant!


- D'entrada un pica-pica, que es compon de:  

  · bunyols de bacallà amb salsa romesco de Vilanova

  · croquetes cassolanes de pernil ibèric

  · calamars a l'andalusa

  · montaditos de mozzarella de Buffala amb carbassó i tomàquet cherry


- Primer plat (a escollir):  

  · amanida mezclum amb formatge de cabra gratinat, panses, pinyons

    i vinagreta de mel

  · fettucine a la carbonara amb encenalls de parmesà Reggiano

  · pizza de salmó fumat amb tomàquet sec italià


- Segon plat (a escollir):    

  · escalopins de vedella a la crema de llimona amb rissoto de parmesà 

    i gorgonzola

  · turbant de salmó farcit de mascarpone amb salsa de coco i curry dolç


- Postres (a escollir):  

  · zuppa italiana farcida de crema i banyada amb cobertura de xocolata

    negra

  · crep farcit de gelat de vainilla amb xocolata fondant


- Vi (rosat, negre o blanc)


- Aigües, refrescs, cafè, té o infusions


- Copa de cava per invitació

 

Doncs sí, hi ha pasta i hi ha pizza, però no només! Ara és cosa de cadascú que seleccioni una o altres de les opcions que s'ens ofereixen; totes prou atraients, val a dir.

Voleu seguir vivint de tòpics o us animareu a conèixer la gastronomia italiana de primera mà?

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dijous, 29 de Març.

- Adreça:  carrer del Comte d'Urgell, núm. 247.

- Telèfon (per qualsevol incidència):   93 322 55 53.

- El preu, tot inclòs, és de 26 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de la “la Caixa”, compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el divendres anterior, 23 de Març.

Facebook