Cuines del Món: MARROC

Volubilis 0 347x231

Segon cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                    
ITÀLIA. Tothom coneix ITÀLIA:  la seva història (els romans, el Renaixement...), la seva llengua (germana de la nostra), el seu disseny (la moda, els cotxes...), etcètera.
 
Punt i a part mereix l'art. La literatura, des de Dante, Boccaccio o Petrarca  fins a Pirandello o Dario Fo. La música amb Monteverdi o Vivaldi, i en especial l'òpera, on trobem Verdi o Puccini. I què no direm dels genis renaixentistes com Miquel Àngel, Leonardo o Rafael.
 
També podem afegir-hi científics com Galileo, Volta o Marconi.
 
Però el nostre tema és la gastronomia. I d'això també en sabem, oi?:  pasta i pizza!
 
Bé, no negarem que tot el que s'ha dit fins aquí sembla ser ben cert; tanmateix ens hem endinsat en un terreny molt proper al dels tòpics (només ens ha faltat afegir que tots els italians són molt romàntics), sobre tot, òbviament, en l'aspecte gastronòmic.
 
Començàvem dient que tothom coneix ITÀLIA, i potser sí que molts de vosaltres la coneixeu, però no tothom, és clar. Per conèixer-la millor, al menys pel que fa a l'assumpte que ens és propi, el CLUB ha decidit “anar-hi”. I ho farem en una activitat emmarcada en el Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món.Hem finalitzat el nostre Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món amb un país proper i a la vegada llunyà. El Marroc tanca per ara un viatge que ja ens ha portat per alguns països d'Europa, així com per Amèrica i Àsia. El Tercer cicle promet noves experiències.


El VOLUBILIS, que pren el seu nom d'una antiga població situada a poc més de 50 Km. del mar i que va esdevenir una important colònia romana al nord d'Àfrica en acabar les guerres púniques, ens va confirmar amb escreix totes les bones percepcions que hi teníem.

L'ambient de companyonia establert entre els assistents va trobar en aquest local un marc d'allò més acollidor. La seva mestressa, la gentil RAHMA, ho va disposar tot perquè el dinar anés fluint confortablement.


Els vuit plats proposats varen anar sortint de la cuina a la taula amb la regularitat adient. I es fa impossible destacar-ne un sobre l'altre, tots ells foren del nostre grat. Val a dir que, a partir del cinquè plat, molts dels presents començaren a manifestar estar-ne prou tips. Dit d'una altre manera, la qualitat i la quantitat anaren de la mà. Doneu un cop d'ull al menú detallat més avall i us en fareu la idea.

Aquestes són algunes de les fotografies fetes durant l'activitat.

Marroc 02 360x270Marroc 08 360x270Marroc 13 360x270

Com sempre, teniu el reportatge fotogràfic complet al nostre facebook.

 

I com anècdota, senyalar que abans de començar tinguérem la visita de Barcelona Televisió (BTV), que està preparant un petit reportatge sobre el nostre Club per emetre'l dins del programa Infobarris corresponent a L'Eixample.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

L'anterior parada del nostre viatge gastronòmic arreu del Món va ser a un país de la Mediterrània (Itàlia). Doncs no ens n'anem gaire lluny ara:  continuem el nostre Segon cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món al Marroc.

El Marroc és un gran desconegut per la majoria de nosaltres, tot i haver viscut forts lligams al llarg de la història, des de l'època colonial i les guerres d'Àfrica fins als moviments migratoris actuals, passant pels grans interessos econòmics d'empresaris catalans, siguin naviliers de fa un segle o del tèxtil d'avui en dia.

Volubilis 1 550x441

 

La cuina marroquina utilitza ingredients que també ens són propis a nosaltres (llegums, hortalisses, carns, peixos, làctics), però amb un ús més extensiu i intensiu de les espècies.

 

Per tastar-la us proposem un restaurant especialitzat que ha rebut molt bones crítiques (per exemple, del Què fem? de La Vanguardia), amb una decoració encisadora i un tracte que palesa la tradicional hospitalitat d'aquell país:  el VOLUBILIS, situat al bell mig del barri de Sant Antoni.

 

Ens ofereixen un menú per anar degustant i compartint.


- Primers:  

  · Amanida (enciam, cogombre, pebrot vermell i verd
    i formatge)

  · Zaaluk (crema d'albergínia)

  · Knanet (rotlles de formatge)

  · Bkoul (espinacs amb anous)


- Segons:    

  · Kefta (mandonguilles de vedella)

  · Pastela (pasta fullada amb pollastre)

  · Cuscus Volubilis (sèmola de blat, ceba, panses, ametlles i pollastre)

  · Tajine de carn amb prunes


- Pa, vi i aigua


- Per a postres:  pastissets àrabs i te a la menta

Volubilis 2 360x240Volubilis 3 360x240Volubilis 4 360x240

No s'ha de triar. Tots ho tastarem tot. No diem que volem conèixer altres culinàries?

Traieu partir d'aquesta interessant proposta del Club!

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dijous, 26 d'Abril.

- Adreça:  carrer de Tamarit, núm. 151 (entre els carrers de Borrell i de Viladomat)*.

- Telèfon (per qualsevol incidència):   93 424 72 02.

- El preu, tot inclòs, és de 23 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de la “la Caixa”, compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el divendres anterior, 20 d'Abril.

- Si feu l'ingrés pel caixer automàtic, feu-lo de 25 euros (no admet monedes). Se us retornarà la diferència abans de dinar.

 

 

* Metro:  Sant Antoni (L2).
   Bus núms. 13 - 24 - 41 - 55 - 91 - 141.

Facebook