Cuines del Món: SUÈCIA

Pappa Sven 0 347x86

Tercer cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                     



- Un dia suec, avui fa un dia suec.

Amb aquestes paraules fórem rebuts per la NINA, referint-se al dia fred i plujós que teníem a Barcelona.

- Un dia suec, avui fa un dia suec  —va coincidir uns minuts més tard un dels assistents, que no hi era quan ens ho va dir l'amfitriona i que, per tant, no ho havia sentit.

Curiós.

 

Aquesta anècdota encara dóna més valor al fet -d'altra banda ja habitual- que no va fallar ningú dels pre-inscrits, sense importar si arribaven en autobús, en metro, en taxi o fins i tot a peu. Tampoc l'edat (prou avançada en alguns casos) va fer enrere ningú... Felicitats a tothom!

 

Tot va anar segons el previst, és a dir, bé (no sé de cap cas que ningú faci les previsions de manera que les coses vagin malament). És més, es pot dir que molt bé. L'entusiasme per la calidesa de l'ambient i pel bon gust de tot allò que ens varen portar a taula, va generar una corrent favorable a repetir la visita. Hem de dir, però, que el Club ha de continuar el seu viatge gastronòmic al voltant del Món sense tornar sobre els nostres passos. Això sí, ara tots hem tingut el plaer de tastar la gastronomia sueca i de conèixer on gaudir-la; segur que més d'un hi tornarem pel nostre compte.

 

Parlem-ne breument de les menges:

- les entrades per sí soles ja s'ho valien d'haver-hi anat, prou variades i abundants, amb menció especial per la que ja anomenen
  “temptació” (i no debades).

- impossible decidir qui va encertar-la més amb el plat principal, si els que es decantaren pel salmó (els suecs són mestres en això) o els
  de les mandonguilles (cassolanes, un pecat -segur- de tan bones com n'estaven).

- i cal acabar destacant l'espectacular bufet lliure de postres:

Suècia 33 270x202Suècia 34 270x202Suècia 37 270x202Suècia 38 270x202

Mireu les imatges, recordeu-les aquells que hi vareu ser i aneu-hi corrent cap el PAPPA SVEN els que no.

 

Referència obligada al bon nombre d'assistents, que gairebé exhaurírem la capacitat del local. Heus aquí alguna fotografia.

Suècia 27 550x412Suècia 29 550x412

Ja sabeu que al facebook les trobareu totes.

 

I si sempre us facilitem que doneu un cop d'ull a la pàgina web del propi restaurant, volem destacar en aquesta ocasió l'apartat que s'hi dedica a les persones de l'equip, a manera de gratitud per l'excel·lent tracte rebut.

 

És clar que, si l'objectiu que ens vàrem proposar amb aquests dinars és el de conèixer altres cultures gastronòmiques i els llocs on poder gaudir-les a casa nostra, en aquesta ocasió s'ha acomplert amb escreix.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

En el tercer any del nostre viatge gastronòmic arreu del Món tornem a Europa. Això no vol dir, però, que ens quedem a prop:  ens separen gairebé 2.500 kilòmetres de la nostra propera destinació, Suècia.

Pappa Sven 1 550x368

La cuina sueca destaca per la seva simplicitat i alhora per la qualitat dels seus ingredients, entre els quals destaquen el peix (fumat, marinat) i les verdures de mercat, sobretot les patates, les cols i els naps.

Les salses i els purés hi tenen també un paper important.

I tampoc podem oblidar les tradicionals köttbullar  (mandonguilles) o el formatge fresc.

 

El PAPPA SVEN és un acollidor restaurant portat per un jove equip de suecs encapçalat per l'atenta NINA OLSSON.

Si voleu saber-ne més podeu visitar la seva pàgina web.


Quan va conèixer el nostre plantejament, la NINA ens va fer una proposta llaminera:

- De primer, i a manera de tapes, tindrem salmó marinat amb salsa de mostassa, arengada i Janssons frestelse (anxoves amb patates,
  però que traduït significa "la temptació de Jansson").

- De segon podrem escollir entre salmó i les mencionades köttbullar amb puré de patates, nabius i salsa de nata.

- Acabarem amb uns típics dolços suecs per a postres.

Pappa Sven 2 360x270Pappa Sven 3 360x241Pappa Sven 4 360x270

 
- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dijous, 28 de Febrer.
- Adreça:  carrer de Villarroel, núm. 22  (entres els carrers de Sepúlveda i Floridablanca)*.
- Telèfon (per qualsevol incidència):   93 292 82 39.
- El preu és de 26 euros per persona.
- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de “la Caixa”, compte número 2100-3203-27-2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el dilluns anterior, 25 de Febrer.
 
Ens tornarem a trobar al voltant d'una bona taula!
 
 
* Metro:  Urgell (L1) i Sant Antoni (L2).
Bus núms. 20 - 37 - 41 - 55 - 91 - 141.

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dijous, 28 de Febrer.

- Adreça:  carrer de Villarroel, núm. 22  (entres els carrers de Sepúlveda i Floridablanca)*.

- Telèfon (per qualsevol incidència):   93 292 82 39.

- El preu és de 26 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de “la Caixa”, compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el dilluns anterior, 25 de Febrer.


Ens tornarem a trobar al voltant d'una bona taula!

 

 

* Metro:  Urgell (L1) i Sant Antoni (L2).   
   Bus núms. 20 - 37 - 41 - 55 - 91 - 141.

Facebook