Cuines del Món: JAPÓ

Fuji 347x200

Quart cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                                         A la ressenya de la xerrada Descobreix la gastronomia japonesa ja comentem el fet que la cuina japonesa tradicional ha estat recentment declarada patrimoni cultural immaterial de l'humanitat per part de l'UNESCO.

Japó 03 1100x619Japó 09 550x309Japó 10 550x309Japó 11 550x309

Amb el bagatge aprés feia tan sols tres setmanes i amb l'esperit obert a gaudir de noves sensacions gastronòmiques, ens retrobàrem al restaurant japonès Fuji un bon nombre d'amics. Destacable l'assistència d'un grup de cinc persones que era la primera vegada que compartien amb nosaltres, engrescats per les característiques inherents de la proposta i els senyals percebuts (xerrada, web). Vàrem fer el que ens pertocava:  donar-los la benvinguda i desitjar que l'experiència els fos plaent i els provoqués ganes de repetir.

 

Pel que fa a les menges tastades, dir que fou un encert haver triat el menú degustació i que tot plegat va resultar molt saborós. Teniu el detall més avall.

Per acabar volem destacar l'autenticitat d'aquest prou veterà restaurant, les dades del qual ja s'especificaven en anunciar l'activitat. Afegim ara el nom i el telèfon de contacte de la seva amable mestressa:  CRISTINA HUANG  (645 255 094). Si voleu assaborir cuina japonesa a Barcelona ja sabeu on podeu anar, amb confiança.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

El mont Fuji és la muntanya més alta del Japó i ha estat considerada territori sagrat des de l'antiguitat. És un símbol pels japonesos.

Fuji interior 550x309

I aquest és el nom que llueix orgullós el restaurant obert fa més de 15 anys a Barcelona per tal d'apropar-nos una cuina ben llunyana.

Així doncs, la segona escala del quart cicle trimestral de dinars Cuines del Món serà al restaurant japonès Fuji, un restaurant confortable i amb un tracte a l'alçada dels tòpics.


Unes setmanes abans ja haurem tingut l'oportunitat d'assistir a una xerrada que porta un títol ben eloqüent:  Descobreix la gastronomia japonesa, a càrrec de l'estimable MIHO MIYATA, professora de cuina japonesa. Això ens donarà major coneixement per apreciar les menges que tindrem a taula.

 

De tota manera, ja podem avançar que es tracta d'una cuina sana i variada. Lluny dels greixos, preparen els plats al vapor, cuits o rostits i condimentats amb productes naturals.

El corpus culinari japonès es basa sobretot en l'arròs, les verdures i el peix (cru o cuinat), amb el resultat d'uns plats plens d'aromes, sabors i colors. És una cuina coneguda i valorada a nivell internacional.

 

Nosaltres tastarem un menú degustació prou variat:

- yaki gyoza (crestes a la planxa -amb verdura i carn-)

- pollastre arrebossat amb salsa de taronja

- gyuniko no rolumaki (rotlles de vedella a la planxa amb formatge i ceba tendra)

- yaki meshi (arròs fregit amb gambes i sèsam)

- assortiment de sushi i maki

S'inclou la beguda i el cafè, tes o infusions. A més de sake, naturalment!

 

Una (doble) ocasió per augmentar el nostre patrimoni gastronòmic personal. Seguiu-nos en el nostre viatge gastronòmic i no us en penedireu.

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dimarts, 25 de Febrer.

- Adreça: carrer de Balmes, núm. 203 (just per damunt la Travessera de Gràcia)*.

- Telèfon (per qualsevol incidència): 93 217 61 55.

- El preu és de 20 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de "la Caixa", compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el divendres anterior, 21 de Febrer.

 

 

* Metro:  Gràcia (L6 i L7 dels FGC).
   Bus núms. 16 - 17 - 27 - 32.
   Aparcament:  Travessera de Gràcia, 74 (Tave).

Facebook