Cuines del Món: URUGUAI

La Rueda 347x209

Quart cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                                     Uruguai ‒ Argentina /// Argentina ‒ Uruguai. Sembla una eliminatòria de la fase classificatòria del Mundial de futbol, zona sud-americana. Però no ho és. És la nostra comparació entre els dos països que respectivament han tancat el Primer i el Quart cicle trimestral de dinars: CUINES DEL MÓN.

Argentina fou el 19 de Maig de 2011. Uruguai, ara, tres anys més tard. No es pot negar que la proposta del llavors President (i actual President d'Honor, en JOAN ROVIRA) ha quallat.

Si seguim amb les comparacions, hem de reconèixer la nostra més gran ignorància posats a distingir ambdues gastronomies. Segur que hi ha diferències, però nosaltres només podem afirmar ‒sense cap mena de dubte‒ que ens han agradat totes dues.

En allò que no hi va haver cap diferència fou en l'ànim dels assistents:  una colla d'amics disposats a compartir taula i a conèixer altres cultures.

Uruguai 09 1100x825

A més, en aquesta ocasió no anaven de provatura. Una de les nostres consòcies és d'origen uruguaià, ja coneixia el restaurant i ens el va recomanar fa un temps. Ha pagat la pena fer-li cas. Gràcies GRACIELA!

Uruguai 11 550x412Uruguai 13 550x412Uruguai 15 550x412

 

 

Ens va ser servit ‒amb el millor tracte que us pugueu imaginar‒ el menú especial de la casa, la qual cosa ens va permetre fer un bon tast del seu repertori bàsic i sortir-ne ben satisfets.

 

 

L'equip encapçalat pel seu propietari, el senyor ELBIO, us rebrà encantat.

I si dieu que veniu recomanats pel Club, encara millor.

A l'igual que ens ve passant en altres escales d'aquest periple, molts de nosaltres hem fet una descoberta i repetirem en l'avenir.

 

 

◊            ◊            ◊ 

 

 

No es pot amagar que la gastronomia uruguaiana és força similar a l'argentina. El Club ja varem “visitar” l'Argentina en el primer cicle de dinars Cuines del Món (vegeu l'article), però d'això fa ja tres anys, així que no tenim cap problema en tornar ara (per tancar el quart) a creuar l'Atlàntic i remuntar una altre vegada el Río de la Plata.

La Rueda 1 1100x800

L'arribada d'immigrants espanyols i italians i l'importància de la cabanya bovina són trets fonamentals a l'hora d'entendre el corpus culinari uruguaià. Pasta, carn i productes làctics són la base de la seva dieta.

La Rueda 2 550x309

 

A Barcelona tenim la sort de comptar des de fa més de 30 anys amb un restaurant uruguaià amb una potent graella on preparen les carns com cal.


Restaurant-Braseria LA RUEDA ens ofereix un menú especial en un ambient acollidor.

 

Aquí el teniu detallat:

- Amanida mixta amb tonyina

- Empanades criollas

- Xoriços criollos

- Pa amb tomàquet

- Vacío (carn de vedella sense grassa ni os)

- Tira de asado

S'inclouen els postres, la beguda i el cafè.

 

Amb aquesta darrera escala del cicle, enguany haurem tornat a visitar tres continents:  Europa (Grècia), Àsia (Japó) i Amèrica (Uruguai). Busquem la diversitat. Busquem el coneixement. Acompanyeu-nos en el nostre viatge!

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dimarts, 27 de Maig.

- Adreça: carrer Rosselló, núm. 266 (entres els carrers de Bruc i Girona)*.

- Telèfon (per qualsevol incidència): 93 207 31 63.

- El preu és de 30 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de "la Caixa", compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el divendres anterior, 23 de Maig.

 

 

* Metro:  Verdaguer (L4 i L5).
   Bus núms. 6 - 20 - 33 - 34 - 39 - 45 - 47 - H8.
   Aparcament:  Av. Diagonal, 410-412 (Madison).

Facebook