Cuines del Món: XINA

Out of China 347x339

Cinquè cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                                     Tot i les bones sensacions rebudes durant la xerrada d'uns dies abans, no es van poder vèncer els prejudicis i ‒cal reconèixer-ho‒ el nombre d'assistents fou prou minso. Per què ho diem això? Doncs per insistir una vegada més en recomanar-vos l'experiència gastronòmica que podreu gaudir anant al Restaurant Out of China (c/ Aribau, 112 ‒a tocar del c/ Provença‒), la pàgina web del qual us facilitem per tal d'encaminar-vos.

Xina 02 550x412

 

 

 

 

Aquesta segona escala del cinquè cicle trimestral de dinars Cuines del Món no fou només un dinar, fou un dinar-maridatge amb vins blancs catalans, dirigit per l'enòleg (i amic) ÀNGEL GARCÍA PETIT en col·laboració amb la propietària del restaurant, la CHENQI WANG (hores d'ara ja també amiga del Club).

 

 

 

 

 

Tot seguit us anirem detallant (i il·lustrant amb fotografies) els suculents plats i els vins amb què es varen maridar.

 

Aquests foren els entrants:

- shaomai amb pollastre, gambes i salsa d'ostres

- ravioli de llom i ceba xinesa

Xina 05 550x412Xina 04 550x412

- amb el cava Berdié Amor, un rosat de reserva, fet a partir de les varietats tradicionals (macabeu, xarel·lo i parellada) a més de la
  nostrada garnatxa

 

- hamburguesa de gambes i castanya d'aigua amb salsa de curri

- rotllet de primavera amb verdures

Xina 08 360x270Xina 07 360x270Xina 10 360x270

- amb el Sumarroca Temps de Flors, un cupatge de xarel·lo amb muscat de gra petit i gewurztraminer

Xina 29 550x412

 

 

 

 

 

A cada plat es comentava el vi corresponent i el perquè encaixaven l'un amb l'altre.

 

La dinàmica era molt fluïda; l'ambient entre nosaltres, fantàstic.

 

 

 

 


Passem als plats principals:

- gambes a la sal i pebre aromàtica de Sichuan

Xina 14 550x412Xina 12 550x412

- amb un Jaspi Blanc de la Terra Alta, on predomina ‒com és natural‒ la garnatxa blanca (70%), amb un 30% de macabeu; un potent
  13,5º dóna perfecta resposta al repte que el plat li planteja

 

- arròs fregit amb verdura aromàtica

Xina 19 550x412Xina 16 550x412

- amb Auzells, un Costers del Segre amb tres mesos de criança, a partir de macabeu, sauvignon blanc, chardonnay, riesling i albariño

 

- pollastre a l'estil Kongbao

Xina 23 550x412Xina 21 550x412

- amb un vi de bóta del Montsant, Les Pedrenyeres Blanc, fet amb garnatxa blanca i macabeu

 

I les postres foren un excel·lent colofó, tot i que a la Xina no els tenen gaire per costum:

- l'anunciat mochi de xocolata (d'origen japonès)

- unes boles de gelat casolà

Xina 31 360x270Xina 28 360x270Xina 32 360x270

- amb el ja conegut per nosaltres Dolç de Tramuntana, del Celler Mas Patiràs (visitat l'any 2013), l'enòleg del qual és el propi ÀNGEL
  GARCIA PETIT; una mistela suau, amb espècies, subtil, feta amb garnatxa negra, syrah i samsó

 

 

Arribada l'hora dels tes ens va arribar una bona sorpresa de part d'una de les assistents, la senyora PALMIRA VIVAS, la filla de la qual és la reputada artista MARTA SORIANO (vegeu la pàgina web d'Eco-Art).

Xina 36 1100x825

Doncs bé, resulta que ens ha dedicat una obra feta a partir de l'aprofitament de les petxines de les vieires consumides un mes enrere en el nostre àpat a Casa Darío. Moltes gràcies MARTA, moltes gràcies PALMIRA. Confiem a poder-la lluir ben aviat com es mereix.

 

Constatàvem en començar l'escàs nombre d'assistents. Fins i tot algun d'ells ens confessava cap el final que havia dubtat molt a l'hora de decidir-se a venir... i que se'n alegrava d'allò més d'haver pres la decisió correcta, perquè havia estat molt positivament sorprès del resultat de tot plegat... i que ‒sabent-ho‒ ara ja no en dubtaria gens. En conseqüència, vosaltres mateixos!

 

I per acabar, cal que sapigueu que aquesta va ser una proposta (a preu “d'amic”) de Viemocions, garantia de qualitat, de qui recordem la seva participació del 9/10/2012 a Golferichs. Feu-vos un favor i doneu un cop d'ull a la seva pàgina web, on trobareu també altres propostes que de ben segur us engrescaran.

Facebook