Els inicis
|
Primera Junta Directiva. |
És sabut que el Club fou fundat per maîtres i professionals de la restauració a Barcelona. En aquest article detallem quins varen ser els Socis Fundadors i quina va ser la primera Junta Directiva.
Acta fundacional, conservada als arxius del Club.
Pel que fa als trenta Socis Fundadors són aquests (la numeració és la original d'aquelles dates):
01 - MIQUEL SUBIRANA ARÍS
02 - JOAN PALLARÉS AVELINO
03 - SALVADOR TIBAU ROVIRA
04 - ESTEVE LLANSANA BASCÚ
05 - JOAN FAJAS ROBERT
06 - ALBERT AYCART TORRES
07 - TOMÀS DOMINGO ANDREU
08 - JORDI JANSANA FERRIOL
09 - JULI MASSAGUÉ PÉREZ
10 - JOAN SALGOT MARTÍN
11 - ANTONI SOPENA HERNÁNDEZ
12 - JOSEP ANTONI ABAD VIU
13 - EDUARD PERETÓ BELLERA
14 - RAMON PUIG MULET
15 - JOSEP MARTISELLA FONT
16 - JOAN SERRA MARTÍ
17 - EMILI ROSSEND MOSSOLL
18 - RAMON BOSCH JUANICÓ
19 - CARMELO FALOMIR SÁENZ
20 - JOSEP IBÁÑEZ MORTE
21 - JOAN BELTRAN FERRER
22 - JOSEP CANALIAS MONTADA
23 - JAUME PERMANYER VILA
24 - LLUÍS SARLÉ GOMIS
25 - SALVADOR FERRER POCINO
26 - ANTONI DONAIRE VARGAS
27 - MANUEL MOLERO LÓPEZ
28 - FERRAN GONZÁLEZ ROURA
29 - CÉSAR DE LEYVA ROBISCO
30 - NICOLÀS ARAGONÉS MAYORAL
I d'entre ells sorgí la primera Junta Directiva, la qual detallem amb indicació del càrrec i del restaurant on exercien el seu ofici.
President.- MIQUEL SUBIRANA ARÍS . . . . . Hotel Avenida Palace
Vice-president.- JOAN PALLARÉS AVELINO . . . . Hotel Majestic
Secretari.- SALVADOR TIBAU ROVIRA . . . . Hotel Regente
Tresorer.- ESTEVE LLANSANA BASCÚ . . . . Restaurant Milán
Comptador.- JOAN FAJAS ROBERT . . . . . . . Hotel Arycasa
Vocal primer.- ALBERT AYCART TORRES . . . . . Restaurant Tres Molinos
Vocal segon.- TOMÀS DOMINGO ANDREU. . . . * (nota)
* (nota: el Sr. Domingo no era de l'ofici –era gestor– i va assessorar la Junta en tot allò que li era pertinent, tanmateix va preparar els primers estatuts que es varen presentar al Gobierno Civil per la seva aprovació).
En aquesta fotografia realitzada durant un acte amb el Sr. Miquel Torres, podem veure (d'esquerra a dreta) el senyors ESTEVE LLANSANA, JOAN PALLARÉS, el dit MIQUEL TORRES, MIQUEL SUBIRANA, ALBERT AYCART i SALVADOR TIBAU, és a dir, gairebé la totalitat d'aquella primera Junta Directiva.
Per acabar, creiem oportú afegir una composició acròstica original d'en RAMON PUIG i MULET, soci fundador i que fou Secretari del CLUB al llarg de gairebé trenta anys, la figura del qual ja és valorada a CALAIX DE CUINA>>UN POLSIM DE TOT>>Poema: FILOSOFANT LA VIDA. Reflecteix l'esperit irrepetible d'una època molt determinada per les circumstàncies.
Con buen tino, a la buena mesa hallarás amigo
La gastronomía es fuente de inagotable sabiduría
Un abuso de comilón y mala digestión
Buenos amigos por doquier, sabiendo comer y beber
·
Dialogarás con el gourmet, nunca discutirás
Entender del comer es arte del gourmet
·
La gula es mala consejera: ¡déjala!
A comer y beber por necesidad y por placer
·
Buen comer, mejor beber
Una vez te hartarás, dos no más
En ayunar está el secreto de un buen yantar
No abusar del comer ni del beber, ni por vicio ni por placer
A la mesa presto y en abusos modesto
·
Muy bien cuidarás en el comer el vino para beber
Estar en condición, ciencia de anfitrión
Saborea el alimento y de gastrónomo tendrás talento
A la buena mesa acudirás y el Club enaltecerás
Aquesta petita joia ens ha arribat per en JOAN PALLARÉS, que conserva un arxiu personal que ha estat fonamental per la confecció (textos i fotografies) d'aquest i d'altres articles de caire històric que podeu trobar en la nostra pàgina web.