Gourmet Barceloní del 2010: acte d'investidura

Gourmet 2010 01 347x260

JAUME GRAMONA MARTÍ, Gourmet Barceloní de l'Any 2010.                                  Com ja és sabut, la persona escollida com a Gourmet Barceloní de l'Any 2010 ha estat en JAUME GRAMONA MARTÍ, Conseller-Delegat i Director Tècnic de CAVA GRAMONA, al qual hem d'agrair l'esforç realitzat per ser-hi present a l'acte d'investidura, interrompent unes de ben segur ben guanyades vacances.


L'acte en qüestió es va dur a terme en el decurs d'un sopar celebrat el divendres dia 2 de Juliol, als salons de l'Hotel Avenida Palace, igual que els darrers anys. Aquí tenim dos aspectes a comentar:  l'un de dolent (que per ser divendres, molts socis ja havien sortit de la ciutat, prenem nota pels anys a venir) i l'altre de bo (si repetim restaurant vol dir que hi sortim de gust i que per això hi tornem).

El senyor JAUME GRAMONA va venir acompanyat de la seva agradable esposa, na MARIONA i no varen voler perdre's el moment els seus pares:  en JOSEP LLUÏS GRAMONA (artífex del prestigiós III Lustros) i na DOLORS MARTÍ. Tots ells compartiren la vetllada d'una manera distesa i natural amb els nostres socis i simpatitzants.

 

Un cop fet l'aperitiu a l'avantsala del menjador, ocupàrem els nostres seients a taula.

 

Llavors, capgirant el programa previst, el Sr. JAUME GRAMONA va prendre la paraula a fi de presentar els vins que anaven a acompanyar els plats (per cert, gentilesa de Cava Gramona que agraïm), o sigui, els seus vins, fruit de la seva dedicació:

- el Cava Rosé Brut, refrescant, el més adient per un aperitiu com el que ens havien servit.

- el Vi blanc Gessamí 2009 pel top de mi-cuit amb compota de poma, vi que va ser explicat amb una barreja de tècnica i de poesia.

- el Cava Imperial Brut per la suprema de rap al forn sobre un llit de patata, una aposta segura per tot bon paladar.

- el Vi de gel Gewürztraminer amb la rebosteria, que té una tècnica d'elaboració d'allò més innovadora.

A més també ens va parlar d'altres vins que ell, en tant que enòleg, no havia considerat pertinents pel maridatge amb el menú que li vàrem presentar en el seu dia. A destacar el Frisant de gel, el nou vi per les noves generacions.


I ja que era en ús de la paraula, seguidament va agrair l'elecció que havíem fet de la seva persona com a Gourmet Barceloní d'enguany.

Gourmet 2010 10 270x202Gourmet 2010 09 270x202Gourmet 2010 07 270x202Gourmet 2010 06 270x202

El sopar, com era d'esperar, va transcórrer amb harmonia i fluïdesa. Els assistents vàrem poder gaudir del menjar i dels vins tan ben triats que l'acompanyaven en un ambient de grata sociabilitat.

 

En acabat, i ara sí seguint el protocol establert, el Secretari va llegir l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el 20 d'Abril de 2010, on es va elegir el Gourmet Barceloní.

A continuació el President va llegir una semblança (transcrita al final d'aquesta ressenya) on es fan palesos els mèrits indiscutibles que presenta el nou Gourmet.

Gourmet 2010 16 1100x825

I ja sense més intervencions, el President Sr. ROVIRA l'imposà la medalla acreditativa al Sr. JAUME GRAMONA, al temps que li lliurava una placa commemorativa, enmig dels merescuts aplaudiments de la concurrència.

 

La tómbola d'obsequis d'aquest any mereix un apartat propi donades les seves característiques. Sota la coordinació del nostre company JORDI ROY, tinguérem les generoses aportacions de les següents firmes comercials:  la cocteleria Bobby's Free, Schweppes i el Grup Damm, a més hem recuperat la col·laboració de Pinord i la d'Insígnies i Medalles Pujol, així com la del Restaurant Casa Darío Marisquería, amb un menú Xacobeo 2010 per a dues persones que va merèixer una extracció de número específica per sortejar-lo. No cal dir que repetim aquí públicament l'agraïment que ja els hem donat personalment a tots ells.

 

Desitgem que aquesta consolidada tradició del CLUB vagi agafant més brillantor cada any que passi i ja des d'ara fem una crida als nostres socis i simpatitzants per ajudar-nos a millorar en properes edicions.

 

 

 

SEMBLANÇA DE'N JAUME GRAMONA MARTÍ, GOURMET
BARCELONÍ DE L'ANY 2010.-


És el 37è anomenat Gourmet des que el Club va començar a fer-ho allà pel 1970. Per aquesta galeria d'homes il·lustres de la gastronomia han desfilat empresaris (1), artistes (2), propietaris de cellers (3), periodistes gastronòmics (4), etcètera.

I avui estem aquí per investir al GOURMET BARCELONÍ DE L'ANY 2010 que, com ja heu escoltat fa uns moments, va recaure en la persona de'n JAUME GRAMONA MARTÍ, per la seva dedicació i les contribucions aportades a la cultura de la enologia i la viticultura del nostre país.

Donem, a continuació, alguns apunts de la seva vida:

- Nascut l'any 1961 a Sant Sadurní d'Anoia, en el sí d'una família de vinicultors.

- De la seva formació destaquem els diversos títols obtinguts a Madrid, Dijon, Barcelona (a l'Institut Químic de Sarrià) o a la Universitat
  Rovira i Virgili de Tarragona, tots ells en el camp de la enologia i la viticultura.

- La seva vessant laboral es divideix entre l'empresa familiar, d'on és Conseller-Delegat i màxim responsable de la direcció tècnica, i la
  tasca docent, en la qual cal destacar el professorat que imparteix a la única facultat d'Enologia del país, a la Universitat Rovira i Virgili
  de Tarragona, a més d'impartir cursos a diverses escoles especialitzades d'Espanya i d'altres països.

- Membre destacat de les més importants Federacions i Confraries internacionals del món del cava i del vi.

Continuador d'una nissaga familiar, els GRAMONA BATLLE, que han assolit l'excel·lència amb els seus productes, en JAUME GRAMONA MARTÍ destaca per haver estat el creador de vins reconeguts arreu per la seva personalitat i valor, com ara el “Gessamí”, el vi de gel “Gewürztraminer”, el “Moustillant”, el “Chardonnay Mas Escorpí” i el “Sauvingnon Blanc” (alguns dels quals hem pogut gaudir-ne avui), que compten amb un públic incondicional, havent obtingut tots ells nombrosos premis.

Així doncs, per tot l'aquí exposat, és absolutament mereixedor d'aquest títol de GOURMET BARCELONÍ DE L'ANY 2010 en JAUME GRAMONA MARTÍ, que concretem amb l'imposició d'una medalla commemorativa i l'entrega d'una placa acreditativa.

 

                                                                                                                   JOAN  ROVIRA i CHAMBÓ
                                                                                                                   President del CLUB DE LA BONA TAULA 

 

 

 


A tall d'exemple, no exhaustiu:
(1)
JOSEP LLUÍS  BONET i FERRER,   President de Freixenet i de Fira de Barcelona
ENRIC  CROUS i MILLET,   Director General del Grup Damm
JOSEP  DOMÉNECH i TORNÉ,   President de Masia Vallformosa
MANUEL  RAVENTÓS i ARTÉS,   President de Codorniu
MIQUEL  TORRES i RIERA,   President de Miquel Torres,S.A.
JOAN B.  RENART i CAVA,   Conseller-Delegat de Vichy Catalán – Font d'Or
GASPAR  ESPUÑA i BERGA,   President del Centre d'Estudis d'Hostaleria i Turisme
JORDI  VILA i FRADERA  (e.p.d.),   President d'Hogarhotel
JESÚS  MORA i MAS,   President d'Hostelco
(2)
MANUEL  VÁZQUEZ MONTALBÁN  (e.p.d.),   escriptor
JOSEP Ma.  SUBIRACHS i SITJAR,   escultor (entre d'altres, a la Sagrada Família)
JOAN  COLLELL i XIRAU (PERE TÀPIES),   cantant i gastrònom
(3)
PERE  ROVIRA i AUSÀS  (e.p.d.),   de Bodegues i Vins Rovira
JOSEP Ma.  TETAS i VENDRELL  (e.p.d.),   de Bodegues Pinord
BENJAMÍ  JANÉ VENTURA,   de Jané Ventura
(4)
NÉSTOR  LUJÁN FERNÁNDEZ  (e.p.d.),   escriptor i periodista gastronòmic
MARGARITA PUIG,   crítica gastronòmica a La Vanguardia
LLORENÇ  TORRADO  (e.p.d.),   erudit gastrònom i col·laborador a radio i televisió
JORDI  ESTADELLA i GRÀCIA  (e.p.d.),   periodista de ràdio i televisió

Facebook