Gourmet Barcelonina del 2014: acte d'investidura

Gourmet 2014 071 347x260

Ma. ROSA CARDONA VALLÈS, Gourmet Barcelonina de l'Any 2014.                     Consti que ho teníem avisat:  l'Acte d'Investidura de Na Ma. ROSA CARDONA VALLÈS com a Gourmet Barcelonina de l'Any 2014 es va convertir en una absoluta festa. Una dada totalment prescindible (però significativa) és que no tenim constància d'haver-se acabat mai tan tard (eren gairebé les dues de la matinada).

Ja abans d'hora una munió de socis i simpatitzants assistents a l'Acte s'havien aplegat al vestíbul de l'Hotel Avenida Palace, cosa que va fer aconsellable anar pujant cap el saló que teníem reservat. La protagonista de la nit ‒rebuda pels President i Secretari del Club al dit vestíbul‒ va arribar ben acompanyada:  del Dr. Julio Cayuela (President de l'Escuela Española de Sommeliers) i de la gentil Àngels Bueno (agitadora cultural enològica i blocaire); un plaer haver-los conegut.

Gourmet 2014 009 550x412

Ja hi érem tots!

 

El moment de l'aperitiu ens ofereix sempre l'oportunitat de la conversa relaxada, dels retrobaments... i ara també ‒signes dels temps‒ d'un munt de fotografies (d'aquelles que se'n diuen “instantànies”) per tal de perpetuar el record.

Cal destacar l'absoluta naturalitat amb que la Ma. ROSA participava de tot plegat.

 

Aquesta fou la selecció d'assortiments servida:

- xips de verduretes

- encenalls de pernil ibèric sobre torradeta de pa amb tomàquet

- broqueta de mozzarella i cherry

- assortiment de croquetes

- broqueta de botifarra i bolets

I el cava seleccionat per acompanyar-la, el ROVELLATS GRAN RESERVA BRUT NATURE 2008 (nota de tast) (aquí volem recordar l'anècdota ocorreguda quan la nostra visita de feia una mesos, que vàrem acabar l'anyada 2007 i encetàrem aquesta del 2008).

 

Tot seguit, a taula. El Salón Terraza feia goig una vegada més. Les taules ben parades i els comensals disposats. Tocava sopar.

Mentrestant, però ‒i aprofitant que a cada cadira hi havia col·locada una bossa d'obsequi amb productes de BICENTURY‒, el Secretari va voler explicar als assistents els orígens d'aquest acte (si teniu interès veieu Els aniversaris), així com la peculiaritat que significa la tómbola avui dia:  si als inicis s'aconseguia la col·laboració de les empreses gràcies a l'específica posició professional dels membres del Club, la puixança actual es basa en la força del propi col·lectiu. Si penseu que aquesta intervenció fou un estirabot, heu de saber que gairebé el 60% dels socis i simpatitzants actuals han arribat al Club en els darrers quatre anys.

Gourmet 2014 041 550x412Gourmet 2014 042 550x412

Som-hi ja amb el sopar.

De primer, el mezclum d’amanides amb tàrtar de salmó. Aquí tinguérem l'únic vi de la nit (ho diem de manera gens exacta, perquè el cava no deixa de ser un vi, però ja ens entenem, oi?), un ROVELLATS BLANC PRIMAVERA 2013 (nota de tast) perfecte per l'ocasió. Algú seria capaç de dubtar de la saviesa de la Ma. ROSA CARDONA pel que fa a maridatges? No serem pas nosaltres els descarats!

El plat fort fou la suprema d’orada a la graella amb salsa de fonoll. I aquí ens fou servit el cava estendard de la casa, el ROVELLATS GRAN RESERVA MASIA S. XV, BRUT NATURE, Millésimèe 2005 (Reserva de 5.040 botelles numerades) (nota de tast). A veure, que quedi clar, que no se'ns mal interpreti, la nostra estimació per la Ma. ROSA ja ve de fa temps i el nomenament com a Gourmet Barcelonina de l'Any 2014 ha estat merescut amb escreix; però només per això, per haver-nos regalat aquest cava excels i tan ben maridat, ja s'hauria guanyat el cel (si és que això depengués de nosaltres). Que bo!

Les postres ‒mini tronquet de cruixent d’avellanes amb panses i groselles‒ tampoc no quedaren sense la seva quota d'atenció pel que fa al maridatge. El ROVELLATS IMPERIAL ROSÉ BRUT (nota de tast) feu els honors.

Aigües, cafès, infusions i els habituals petit fours foren els complements que tancaren aquest punt.

Gourmet 2014 044 550x412


Tocaven llavors els moments protocol·laris de la nit, que precisament varen començar amb el Secretari saltant-se el protocol i ‒en lloc de llegir l'acta de la Junta Extraordinària celebrada l'1 d'Abril amb motiu de l'elecció‒ desvetllant la circumstància que tots ‒absolutament tots‒ els participants d'aquella sessió varen votar per Na Ma. ROSA CARDONA VALLÈS d'entre totes les opcions diverses que foren proposades.

 

Per la seva banda el nostre President ‒ell sí, cenyint-se a l'establert‒ va fer un mesurat discurs de presentació i exposició de mèrits de la guardonada, on ‒a més de comentar l'herència familiar i la trajectòria professional plena d'èxits‒ va voler destacar la seva forta implicació emocional en tot allò que fa, la seva calidesa i proximitat envers els que tenim el plaer de tractar-la.

S'hi va referir “com la bombolla petita del bon cava”, com ella mateixa es va definir un dia.

Gourmet 2014 060 550x412Gourmet 2014 061 550x412

Un fort aplaudiment va subratllar l'acord dels presents amb aquestes paraules i va precedir el moment àlgid de l'Acte d'Investidura: el lliurament de la Medalla i Placa d'Honor.

Gourmet 2014 063 1100x825

A continuació la nova Gourmet ens va dirigir unes emocionades paraules d'agraïment, tot recordant el seu vell lligam amb el Club i el fet que ella mateixa s'hagués comptat entre els assistents en aquesta mena de celebracions socials anys enrere.

Gourmet 2014 067 550x412Gourmet 2014 068 550x412

Havia arribat l'hora de la tómbola, de la tradicional i simpàtica tómbola.


Sí fins aquell moment s'havia anat complint l'horari previst (amb precisió suïssa que diuen els tòpics), l'abundància, varietat i qualitat dels premis i la plena participació joiosa de l'amiga Ma. ROSA (en tant que “mà innocent”) traient els números va fer que la diversió s'allargués com mai i la cloenda (el comiat del assistents) es produís amb dues hores de retard.

Gourmet 2014 108 550x412Gourmet 2014 110 550x412

Com bé saben els afortunats de cada any, l'assistència ja garanteix premi. N'hi va haver per tothom.

 

Aquesta és la relació ‒per ordre alfabètic‒ dels col·laboradors que enguany (molts d'ells són “repetidors”) van fer la seva contribució:

- BICENTURY:  lots del seu ampli ventall de productes nutricionals.

- CASA DARÍO:  dos menús de temporada en aquesta reputada marisqueria.

- CERVESES MORITZ:  packs de tres dels seus tipus de cervesa.

- COLLVERD:  productes derivats de l'anec, qualitat gourmet.

- COSSETÀNIA EDICIONS:  exemplars del llibre Les receptes de Semproniana, d'Ada Parellada.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  cap de setmana en mitja pensió per a dues persones.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- OLIS OLIVA (Mercat de Santa Caterina):  lot d'oli, vinagre i sal de qualitat gourmet.

- PARAMI (ORXATERIA LA VALENCIANA):  patates xips qualitat extra.

- PINORD:  el seu afamat Moscatell Àmfora.

- REBOST i CELLER:  una espatlla ibèrica de gla.

- RESTAURANT LA GAVINA:  menú per a dues persones en aquest contrastat restaurant ubicat al Palau de Mar del Port Vell.

- ROVELLATS:  ampolles del seu cava Brut Nature, mida magnum.

- RUSTIC RESTAURANT:  menú per a dues persones en el restaurant de l'acreditat xef Virgilio Contero.

- A més del vins i caves previstos en el menú, que ‒donada la circumstància que van ser substituïts pels de ROVELLATS‒ anaren destinats a incrementar la magnitud d'aquesta tómbola.

 

I fins aquí la crònica d'enguany.

Hem reafirmat l'amistat amb una gran persona, amb una Gourmet molt merescuda i esperada:  gràcies Ma. ROSA CARDONA, mestressa de Caves Rovellats!

Facebook