Gourmet Barcelonina del 2015: acte d'investidura

Gourmet 2015 067 347x260

PEPA FERNÁNDEZ VALLÈS, Gourmet Barcelonina de l'Any 2015.                            



La cloenda institucional de la temporada 2014-2015 fou l'Acte d'Investidura de la Gourmet Barcelonina de l'Any (celebració instaurada l'any 1970 per commemorar el primer aniversari del Club). Enguany la nomenada fou la periodista i comunicadora PEPA FERNÁNDEZ VALLÈS, que ‒des de l'any 1999‒ dirigeix i presenta el programa No es un día cualquiera (els matins de dissabtes i diumenges) a l'emissora pública Radio Nacional de España, com a reconeixement a la seva contribució a la difusió de la cultura gastronòmica.

Gourmet 2015 018 550x412

 

L'aperitiu fou ‒com és habitual‒ l'ocasió pertinent per anar coneixent-nos, sigui pel que fa a les noves incorporacions del Club o respecte a la protagonista de la vetllada.

Val a dir que la PEPA va mostrar-se molt accessible en tota l'estona.

 

En això va consistir el dit aperitiu:

· Xips de verduretes

· Encenalls de pernil ibèric sobre torradeta de pa amb tomàquet

· Torradeta de foie gras mi-cuit amb puré de poma

· Assortiment de croquetes

· Broqueta de botifarra i bolets

· Cava Codorniu Blanc de Blancs

Gourmet 2015 109 660x372Gourmet 2015 110web 280x372

 

 

 


A continuació entràrem a l'acollidor
Salón Parrilla, on ja estava tot preparat (tómbola inclosa).

 

 

 

També paga la pena que us detallem els plats que ens foren servits (i és de justícia remarcar que molt ben servits, per part d'un personal eficient i amable):

· Amanida de tomàquet i alvocat amb emulsió de tòfona i llagostins laminats

· Filets de llenguado en salsa de vi blanc

· Carpaccio de pinya caramel·litzada amb gelat de coco i xarop de caramel

Gourmet 2015 024 550x412Gourmet 2015 030 550x412

Amb el celler corresponent:

· Vi blanc Nuviana Chardonnay

· Vi negre Viña Paceta criança

· Cava Codorniu Prima Vides

· Aigua mineral, cafès i infusions... acompanyats dels petit fours

Gourmet 2015 043 360x270Gourmet 2015 041 360x270Gourmet 2015 046 360x270

Arribada l'hora del protocol, prengué la paraula el Secretari per fer una breu lectura de l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el 7 d'Abril de 2015 amb motiu de l'elecció. Va remarcar la ràpida i positiva reacció de la guardonada en acceptar el nomenament (textualment va afirmar “estar encantada” amb ell); fet destacable sobretot pel factor sorpresa, doncs cap dels candidats saben mai que ho són fins que anem a comunicar-los que han sortit escollits.

Gourmet 2015 047 550x412Gourmet 2015 048 550x412

Al seu torn el President va fer una acurada semblança curricular de la PEPA FERNÁNDEZ ‒de qui es confessà seguidor (“escuchante”) i admirador‒, amb l'enumeració d'alguns dels merescuts premis que ha rebut. A nivell biogràfic va voler deixar constància de la seva condició de cerverina, una feliç coincidència amb el fet que tot just aquells dies estàvem estrenant la nostra nova seu social al Centre Comarcal Lleidatà.

Gourmet 2015 058 1100x909

El lliurament de la Medalla i Placa d'Honor fou el moment culminant, un moment per recordar, un moment emfatitzat per l'intens aplaudiment.

Gourmet 2015 061 550x550

 

 

 

Tot seguit vàrem tenir el plaer d'escoltar en directe una de les millors veus professionals dels nostres dies:  missatge ben estructurat, dicció clara... un luxe!

 

 

El discurs de la PEPA FERNÁNDEZ ens mostrà la seva empatia vers el Club.

 

 

 

 

 

 

 

 

L'epíleg (llarg epíleg, a fe de Déu!) fou la nostra tradicional i simpàtica tómbola. També en aquesta ocasió fou la nostra convidada qui s'encarregà de repartir la sort. Ja ho sabeu que hi ha premis per a tots els assistents; però són diferents (productes, àpats, estades a hotels...) i aquí és on rau la gràcia dels números del sorteig.

Gourmet 2015 081 270x202Gourmet 2015 083 270x202Gourmet 2015 088 270x202Gourmet 2015 092 270x202Gourmet 2015 097 270x202Gourmet 2015 099 270x202Gourmet 2015 102 270x202Gourmet 2015 106 270x202

Aquesta és la relació de les empreses col·laboradores (per ordre alfabètic) d'aquest any. El nostre agraïment més sentit a totes elles:

- AGUSTÍ TORELLÓ MATA:  ampolles del seu cava Gran Reserva 2009.

- BICENTURY:  lots del seu ampli ventall de productes nutricionals.

- CAN SOLÉ:  dinar o sopar per a dues persones en aquest centenari restaurant de la Barceloneta.

- CASA DARÍO:  dos menús de temporada en aquesta reputada marisqueria.

- CAVES LLOPART:  ampolles del seu Gran Reserva Centenari Brut, mida magnum.

- CERVESES MORITZ:  packs de la seva preuada cervesa.

- COLLVERD:  productes derivats de l'ànec, qualitat gourmet.

- COSSETÀNIA EDICIONS:  llibres del seu complet catàleg.

- EL REBOST DE SANT ANTONI:  una espatlla ibèrica de gla.

- GOLFERICHS Centre Cívic:  a escollir entre un taller cultural o un itinerari.

- GRAMONA:  ampolles del seu Cava Imperial Reserva 2010.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  cap de setmana en mitja pensió per a dues persones.

- HOTEL RESTAURANT BON RETORN, de Figueres:  una nit d'allotjament i esmorzar per a dues persones.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- JANÉ VENTURA:  estoigs de Cava Brut Nature Reserva de la Música.

- OLIS OLIVA (Mercat de Santa Caterina):  assortiment d'olis i vinagres de qualitat gourmet.

- PARAMÍ (ORXATERIA LA VALENCIANA):  patates xips i fruits secs de qualitat extra.

- PETRÀS:  (sí, és el dels bolets, però...) cervesa especial Petràs rossa, guardonada internacionalment.

- PINORD:  el seu afamat Moscatell Àmfora.

- RESTAURANT AL-JAIMA:  menú degustació mazza per a dues persones en aquest restaurant libanès, de grat record arran de la nostra
  visita d'Octubre de 2014.

- RESTAURANT LA GAVINA:  menú per a dues persones en aquest contrastat restaurant ubicat al Palau de Mar.

- RESTAURANT TANTA:  menú per a dues persones en aquest restaurant de cuina peruana, sota la direcció del prestigiós xef Gastón
  Acurio.

- ROVELLATS:  ampolles del seu Cava Brut Nature, mida magnum.

- RUSTIC RESTAURANT:  menú per a dues persones en el restaurant de l'acreditat xef Virgilio Contero.

- TORRES:  lots del seu Atrium Merlot.

 

Realment es tracta d'una llista aclaparadora.

 

I així, amb la satisfacció reflectida a les nostres cares, arribà l'hora dels comiats. Gràcies PEPA, gràcies a tots els qui vareu venir. L'any vinent hi tornarem. L'any vinent ens esforçarem per mantenir el nivell. Ja esteu emplaçats des d'ara!

Facebook