Gourmet Barceloní del 2018: acte d'investidura

Gourmet 2018 069 347x244 JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT, Gourmet Barceloní de l'Any 2018.                       

 


L'article d'aquesta nostra pàgina web on es relacionen els Gourmets Barcelonins nomenats pel Club comença dient:  “L'elecció del Gourmet Barceloní de l'Any s'instituí l'any 1970 per commemorar el primer aniversari de la fundació del Club”. Bé doncs, aquest 2018 hem arribat ja al darrer Gourmet abans de la celebració ‒com cal, amb tota la il·lusió‒ del nostre cinquantenari.

I tal i com tenim per tradició de fa anys, l'Acte d'Investidura del Gourmet Barceloní de l'Any va tornar a significar la cloenda del curs, esdevenint l'acte institucional anual de major rellevància del Club.


Qui rebé el nostre reconeixement enguany fou en JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT, enòleg, continuador de la nissaga familiar propietària de Pinord, per la seva destacada trajectòria empresarial i pel seu esperit innovador, amor per la terra i passió pel bon vi.

Abans de continuar, deixeu-nos tenir un sentit record pel seu pare, en JOSEP Ma. TETAS VENDRELL (d.e.p.), qui fou nomenat Gourmet Barceloní de l'Any 1990 (malauradament no disposem d'imatges d'aquella època). Certament ja comencem a tenir la nostra pròpia història i és lícit que honorem la memòria dels nostres predecessors, gràcies als quals som on som.

Tornant a aquest 2018, és de justícia palesar que el nomenament es pot fer extensiu a tota la seva família, començant per l'esposa ‒l'inestimable ROSA MARIA (sempre tan amable amb nosaltres)‒ i seguint pels seus tres fills ‒MIREIA, JOSEP Ma. i JOAN‒, tots ells implicats en la gestió diària de les Bodegues Pinord. I tots ells presents en el nostre acte d'homenatge vers el cap de família.

Gourmet 2018 002 360x251Gourmet 2018 005 360x263Gourmet 2018 004 360x263

El Programa començà a les 21 hores, amb la Salutació i benvinguda, fou la rebuda als assistents en el vestíbul de l'Hotel Avenida Palace. Les senyores de l'estimada família Tetas-José foren obsequiades amb sengles detalls florals, cosa que les sorprengué i agraïren.


Minuts més tard ‒fetes les corresponents fotografies pel record‒ pujàrem a l'avantsala de la que teníem reservada i ens fou servida una exquisida selecció d'assortiments a manera d'Aperitiu.


Aquí detallem el que vàrem degustar:

· pa de coca “d'oli” a la brasa amb tomàquet i pernil de gla

· foie sencer a la sal, amb festucs i finger de pa de panses

· tàrtar de salmó sobre blini de formatge parmesà amb crema fresh

· llagostí amb panko i crema de romesco

· croqueta de calamarsó en la seva tinta

Tot això maridat amb el Cava Marrugat Gran Reserva Millésime 2011 i el vi rosat Pinot Noir Diorama 2017 (D.O. Penedès), ambdós de Pinord, a discreció.

Gourmet 2018 016 270x173Gourmet 2018 019 270x211Gourmet 2018 021 270x172Gourmet 2018 028 270x195

És a dir que, abans de seure a taula, tinguérem l'oportunitat de compartir, de conversar, de retrobar-nos, de fer noves coneixences, de retratar-nos amb els amics... en definitiva, de socialitzar-nos en un ambient distés.


Cap a les 22 hores passàrem al "Salón Terraza" per Sopar en agradables taules rodones. Aquest fou el menú seleccionat per a la ocasió:

Gourmet 2018 035 360x480Gourmet 2018 034 360x311

 

 

 

 

 

· amanida de llagostins, tàrtar de
  tomàquet i papaia, condimentada amb
  llima, llimona i micro
vegetals

  l'acompanyàrem amb un vi blanc,
  el Mireia de Pinord 2017 (D.O. Penedès)

 

 

 

 

 

Gourmet 2018 044 360x480Gourmet 2018 043 360x352

 

 

 

 

 

· rellom de vedella, risotto de blat i ceps,
  amb tomàquets rostits en reducció de
  sàlvia

  el gaudírem amb el clàssic vi negre
  Chateldon Reserva 2012 (D.O. Penedès)
  de Pinord

 

 

 

 

 

Gourmet 2018 047 360x480Gourmet 2018 046 360x376

 

 

 

 

 

· milfulles de vainilla, cruixent de xocolata
  i gelat de llimona de Sicília

  que fruírem amb el Moscatell de Pinord
  i el seu Cava Marrugat Imperial

 

 

Tots els vins i caves detallats i els seus maridatges van estar proposats per la bona gent de Pinord.

El celler inclogué també aigües minerals, refrescos, cafès i infusions.

Gourmet 2018 049 550x392Gourmet 2018 053 550x424

Una atmosfera de cordialitat regnava a totes les taules, cosa que es va fer palesa en el moment del brindis.


I va arribar el nus de la vetllada, el moment protocol·lari, que començà amb la lectura per part del Secretari de l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el 5 d'Abril de 2018 amb motiu de l'elecció. Tot seguit prengué la paraula el President, que ‒en unes poques i encertades paraules‒ va glossar la persona i els mèrits de qui anava a ser guardonat.

Gourmet 2018 059 550x317Gourmet 2018 061 550x314

A continuació es procedí a l'imposició de la Medalla d'Honor i lliurament de la Placa que acredita l'investidura de JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT amb el títol de Gourmet Barceloní de l'Any 2018.

Gourmet 2018 064 360x250Gourmet 2018 065 360x270Gourmet 2018 067 360x246

La seva estrena foren les sentides paraules que ens dirigí, en les quals es va mostrar orgullós de recollir en la distància el testimoni del seu pare i ens agraí haver pensat en ell per la concessió d'aquest reconeixement.

Els agraïts som nosaltres, per totes les atencions que sempre rebem de la família Tetas-José, i així li vàrem demostrar amb un fort aplaudiment.

Gourmet 2018 069 1100x775

El fi de festa fou la tradicional i simpàtica Tómbola, sorteig d'obsequis que ens havien donat entitats i empreses col·laboradores (val a dir que Pinord sempre hi ha estat present) d'aquest acte.

Traient partit de la bona sintonia que tenim, la major part dels números els hi vàrem fer extreure a una divertida Mireia (tot i que per evitar gelosia ‒i seguint amb la broma‒ també els seus germans feren el paper de mà innocent).

Gourmet 2018 077 215x161Gourmet 2018 079 215x139Gourmet 2018 084 215x153Gourmet 2018 085 215x147Gourmet 2018 088 215x122Gourmet 2018 091 215x170Gourmet 2018 093 215x137Gourmet 2018 095 215x174Gourmet 2018 105 215x153Gourmet 2018 107 215x161Gourmet 2018 109 215x161Gourmet 2018 113 215x176Gourmet 2018 116 215x161Gourmet 2018 120 215x145Gourmet 2018 123 215x155

Aquesta és la relació de les empreses i entitats col·laboradores (per ordre alfabètic) d'aquest any. El nostre agraïment més sincer a totes elles.

- A GAUDIR:  àpat per a quatre (4!) persones en aquest experimentat restaurant d'inspiració portuguesa.

- CASA DARÍO:  menú 50 aniversario per a dues persones en aquesta reputada marisqueria.

- CENTRE CÍVIC CASA GOLFERICHS:  a escollir entre un taller cultural o un itinerari.

- COLLVERD:  productes derivats de l'ànec, qualitat gourmet.

- COSSETÀNIA EDICIONS:  llibres (de temàtica gastronòmica) del seu complet catàleg.

- D.O. SANTA CATERINA:  tiquets pels seus celebrats tasts i maridatges de vins i productes de mercat.

- G B FOODS:  lots de productes de la seva coneguda marca GALLINA BLANCA.

- GRAMONA:  ampolles del seu Cava Imperial Gran Reserva 2013.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  cap de setmana en mitja pensió per a dues persones.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- JANÉ VENTURA:  lots del seu Selecció de Vinyes (blanc i negre) més el cava Reserva de la Música d'aquest clàssic celler del Penedès.

- LA PIADINA:  val per a dues persones per degustar aquesta saborosa especialitat italiana.

- OLIS OLIVA (Mercat de Santa Caterina):  lots assortits d'olis, vinagres, sal i altres complements de qualitat gourmet.

- PINORD:  lots Diorama de vins monovarietals, que ens proposen el joc de les aromes.

- RESTAURANT EL TRULL D'EN FRANCESC:  àpat per a dues persones en aquest restaurant de referència a les comarques gironines.

- RESTAURANT LA GAVINA:  menú per a dues persones en aquest contrastat restaurant ubicat al Palau de Mar.

- ROVELLATS:  ampolles del seu cava Brut Nature, mida magnum.

- TORRES:  lots d'ampolles del seu Bellaterra (D.O. Penedès).

Quin goig!

 

Tothom va marxar amb el seu regal. Tothom va marxar content. Una nit per recordar. Una nit que ens esperona a seguir endavant.

Us emplacem pel proper curs, que tornarem amb tota la força que mereix el cinquantenari del Club... esperem estar a l'alçada.

Facebook