Gourmet Barceloní del 2019: elecció

Elecció Gourmet 2019 347x287 Junta Directiva Extraordinària 2019.                                                                                              

Junta Directiva 2019 02 550x412

 


Abans que es duguessin a terme el reguitzell de convocatòries d'eleccions (fins i tot ens arriba a sorprendre que no s'hagi abusat mediàticament del tòpic “primavera electoral”, ja que el nivell de la professió periodística és el que és), nosaltres vàrem celebrar la nostra el 4 d'Abril a l'Espai d'Entitats ubicat a la tercera planta de Cristalleries Planell.

Com ja és sabut, això nostre no té periodicitat plurianual ni obeeix a càlculs d'oportunitat política. Nosaltres som persones serioses ‒i les comparacions ens ofenen‒, nosaltres tenim per (bon) costum començar el darrer trimestre de cada curs amb la Junta Directiva Extraordinària ‒oberta a la participació de tots els socis‒ on es procedeix a la lliure elecció del Gourmet Barceloní de l'Any d'entre els candidats proposats in situ.


Enguany no fou diferent. Fetes les salutacions i les oportunes indicacions de procediment, els presents arribaren a proposar fins a onze candidats (amb la novetat que hi havia dues parelles de germans) amb prou mereixements per aconseguir aquest guardó. Com també és habitual, els camps de procedència foren diversos:  restauració, hostaleria, pastisseria... La votació, secreta (és clar!).

Junta Directiva 2019 06 360x270Junta Directiva 2019 07 360x270Junta Directiva 2019 09 360x270

I l'escollit resultà ser n'ANTONI (TONI) FALGUERAS, propietari (quarta generació) del Celler de Gelida, en reconeixement a la seva trajectòria en favor de la cultura enològica (i dels destil·lats) al nostre país, el qual va acceptar de molt bon grat el nomenament tan bon punt li poguérem comunicar mitjançant una agradable trobada al seu establiment.

Toni Falgueras 550x402

 

El Celler de Gelida (a Sants, al c/ Vallespir,65) ha passat de pares a fills des del 1895. De sempre ‒i arreu‒ el vi es venia a granel i s'hi feien les característiques barreges; però el nostre flamant Gourmet va orientar el negoci cap el vi embotellat a les acaballes dels '70.


En TONI FALGUERAS és persona reputada i respectada. És confrare d'honor de la Confraria del Cava, membre del Gremi de Santa Marta, fundador (i actual President) de Mestres Cellerers de Catalunya (entitat organitzadora de la nostra Festa del Vi Novell), membre fundador de la Associació Catalana de Sumillers, membre del Serenísimo Capítulo del Vino, membre del Cercle de Tastadors, fins i tot té la Medalla del Mèrit Agrícola de França... i probablement ens deixem més coses.

Alguns reconeixements (merescuts) que ens consten:  premi Tastum 2010 del Fòrum Agroalimentari de Catalunya, premi 2017 de l'Associació Catalana de Sumillers per la seva trajectòria, millor botiga de vins als International Wine Challenge 2018, jurat del Concurs Internacional de Garnatxes del Món 2018, premi 2019 de la Unió de Licoristes de Catalunya tanmateix per la seva trajectòria.


Però estem totalment segurs que d'allò de que més cofoi és sent, a l'ensems de na MARIA FEBRER (la seva esposa i gran col·laboradora), és dels seus fills:  la nostra amiga MERITXELL, sumiller i periodista, i en FERRAN, advocat i present i futur del negoci familiar.

 

Ja us podem confirmar que l'Acte d'investidura del Gourmet Barceloní de l'Any 2019 serà el proper 19 de Juny, dimecres. És un acte obert a tothom que hi estigui interessat. Els detalls (emplaçament, menú, preu) els farem públics pròximament.

Facebook