BIBLIOTECA
Aquesta és la relació ‒per ordre alfabètic‒ dels llibres i d'altres publicacions de tema gastronòmic que el Club posa a la vostra disposició:
7 SABROSAS RECETAS 7
Receptes realitzades amb 7 vinagres de Borges seleccionats
22 RECETAS CON FABAS
Editat pel seu Consell Regulador de Denominació Específica
30 RECEPTES PER GAUDIR DE LES CARNS (amb molt de gust!)
Receptari editat per J.Sabaté
50 RECETAS PARA DISFRUTAR EL VINO
50 personatges de prestigi (periodistes, actors, cuiners, esportistes, etc.) ens presenten la seva proposta
100 COSES QUE CAL SABER DELS VINS
Àngel García Petit
100 PLATS INDISPENSABLES DE LA CUINA CATALANA. De la cuina de les àvies als germans Roca
Jaume Fàbrega
100 RECETAS DE CANALONES
Receptari editat per El Pavo, amb article de Néstor Luján (Pequeña historia de los canalones)
125 NUEVAS RECETAS PARA PREPARAR PESCADOS Y MARISCOS
G. Bernard de Ferrer
200 PLATS CASOLANS DE CUINA CATALANA
Recull de receptes populars, per Antoni R. Dalmau
500 RECEPTES DE PASTA ITALIANA
Pep Nogué (pròleg)
A LA RECERCA D'UNA CUINA TERRASSENCA
Pere Verdaguer
ABC... DEL FRÍO
Asociación de Aplicaciones de la Electricidad
AL VOSTRE GUST
Tana Collados - Àgata Olivella
ALCACHOFA DE BENICARLÓ. El privilegio del sabor
Receptari editat pel seu Consell Regulador de la Denominació d'Origen
ALTA COCINA DE LA DIETA ATLÁNTICA (tomo II)
Receptari editat per Cuca
BARCELONA, UN MUNDO DE COCINAS
Isabel Acevedo
BUITONI FRESCO
Receptari
CALENDARI LLAMINER
Francesc Parcerisas (text) - Xavier Canal (receptes)
CARTES I CARTERS. Una història del correu postal a Barcelona
Antonio Aguilar
CATALUNYA PAÍS DE VINS
Ricard Regàs (coordinació)
CAVIAR
Opuscle editat per un organisme d'Azerbaijan i receptari d'Eurocaviar
CERVEZA. Pensamientos, palabras y recetas
Maurizio Meastrelli - Marco Pozzali
COCINAR CON CERVEZA
Receptari patrocinat per San Miguel
COCINE CON ESPUÑA. Libro de recetas
COMA BIEN Y CONSÉRVESE SANO
Ancel i Margaret Keys
COMIDAS DE CAMPO Y PARA EXCURSIONISTAS. Las mejores recetas para prepararlas
G. Bernard de Ferrer
CONSERVAS DE PESCADO
Opuscle amb receptes editat pel FROM
CORBERÓ. Recetario de cocina
CUINA AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN
Pep Nogué
CUINA I CUINERS A LA CORONA D'ARAGÓ I CATALUNYA. Un capítol oblidat de la nostra història
Volum I. Èpoques pretèrites
Josep Garcia i Fortuny
CUINA I VINS DE CATALUNYA. Recull de restaurants, fondes i cases de menjars
Josep Vilella i Llirinós (coordinació)
CUINA PALLARESA
Mestresses de casa coordinades pel Centre d'Estudis del Pallars
DALÍCIES. A taula amb Salvador Dalí
Jaume Fàbrega
DE LA TERRA AL REBOST. Un passeig gastronòmic per la província de Barcelona
Tana Collados (direcció de continguts)
DEL MERCAT A LA TAULA. 120 receptes dels clients i les clientes dels mercats de la província de Barcelona
Editat per la Diputació de Barcelona
DESCOBRIM LA QUALITAT DELS PRODUCTES CATALANS. La nostra dieta mediterrània
Editat per la Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
DESCOBRIU LA PASTA / DESCUBRA LA PASTA
Receptaris editats per Pastas Gallo
DIOSES EN EL DESEMPLEO
Josep M. Villagrasa
DOTZE RECEPTES AMB PEIX FRESC DE L'ESCALA
Opuscle editat per la Confraria de Pescadors de L'Escala
EL ACEITE DE OLIVA EN LA COCINA MEDITERRÁNEA
Receptari finançat per la Comunitat Europea
EL DOBLE DE BUENO, EN LA MITAD DE TIEMPO
Receptari editat per Magefesa
EL LIBRITO DEL AMANTE DE LA MIEL
Mavis Budd
EL MENÚ DE CADA DÍA
Karlos Arguiñano
EL QUE CAL SABER DEL PA ...i mai t'havien explicat
Magda Carlas
EL RECEPTARI. L'ART DE CUINAR I RECICLAR
Editat per l'Ajuntament de Barcelona
EL VI NEIX A LA VINYA. Una visió pràctica i integral del món del vi
Màrius Fuertes i Mateu
ELS AUTÈNTICS SABORS DEL FORMATGE ESPANYOL
Opuscle editat pel Consorcio de los Quesos Tradicionales de España
ELS EMBOTITS A CATALUNYA. Una tradició, un art, una indústria
Llorenç Torrado
ELS MILLORS PLATS DE L'ÀVIA REMEI. Trucs i recomanacions
Remei Ribas Aguilera
ELS VINS DE LA TEVA VIDA
Meritxell Falgueras
ENTREPANS I TASTETS. 80 elaboracions dolces i salades
Jaume Urgellés
FRUTAS Y CONSERVAS. Las 125 mejores recetas para prepararlas
G. Bernard de Ferrer
GRAN ENCICLOPEDIA DE LA COCINA
Carlo Santi - Rosino Brera
GUIA DE BOLETS. LES 100 MILLORS RECEPTES
Receptari editat per l'Avui
GUIA PRÀCTICA PER AL CONSUM DE PEIX
Editada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya
HAGA MARAVILLAS CON EL PURÉ DE PATATAS
Receptari editat per Maggi
HERBES A LA CARTA. Receptes de cuina silvestre
Montserrat Enrich - Elisenda Carballido
ICTIONÍMIA. Els noms dels peixos del mar Català
Domènec Lloris - Sergi Meseguer - Lourdes Porta
L'ÀVIA REMEI TALLA EL BACALLÀ
Remei Ribas Aguilera
LA COCINA POPULAR CATALANA
Receptari patrocinat per Jorba Preciados
LA COCINA REGIONAL (sic) CATALANA. Las mejores y más típicas recetas
Isabel de Trévis
LA CUINA DE L'ARRÒS DE PALS
Pep Nogué i Puigvert
LA CUINA DE L'ÀVIA REMEI
Remei Ribas
LA CUINA DEL 1714. HISTÒRIA I RECEPTES
Jaume Fàbrega
LA CUINA MÉS SENZILLA D'UNA DONA DEL TERRÒS
Josep Gironès Descarrega
LA CUINA MODERNISTA
Jaume Fàbrega
LA NARANJA. Recetas caseras.- 1: postres
Editat per l'Ajuntament de Carcaixent
LA NATA. Platos de siempre con una deliciosa diferencia
Receptari de La Lechera
LA NOSTRA CUINA. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre.
Santi Santamaria
- Arrossos
- Cuina de l'hort
- Peixos
- Amanides
- Ous i truites
- Pasta
- Closques i altres fruits del mar
- Sopes i cremes
- Pollastre i altres aus
- Aperitius i tapes
- Vedella i bou
- Llegums
- Pastissos, coques i altres dolços
- Carn de porc
- Xocolata
- Xai
- Bolets i cargols
- Salses, vinagretes i altres amaniments
- Guisats i picades
- Plats amb fruites
- Conill
- Esqueixades i altres plats en cru
- Bacallà
- De la cuina antiga a la del futur
LA NOSTRA CUINA. Comarca a comarca
Miquel Sen - Joan Vinyoli
LA NUEVA COCINA (Manual de...):
- ENSALADAS. Contrastes integrados
Paula Casanovas - Mercè Navarro - Josep Maria Boix - Ferran Adrià
- VERDURAS Y HORTALIZAS. Sanas y sabrosas
Carme Ruscalleda - Paco Guzmán - Paula Casanovas - Ferran Adrià
- PASTA. Tejidos de harina
Ferran Adrià - Carles Gaig - Paco Guzmán - Miguel Sánchez Romera
- CERDO. El tótem de la despensa
Ferran Adrià - Carles Gaig - Carme Ruscalleda - Flip Planas
- ARROZ. Síntesis de sabores
Quim Marquès - Carles Gaig - Carme Ruscalleda - Nandu Jubany
- SETAS. El bosque en la boca
Carles Gaig - Paco Guzmán - Marc Gascons - Josep Maria Boix
- BACALAO. Pescado resucitado
Mercè Navarro - Marc Gascons - Josep Maria Boix - Sergi Arola
- CARNES. Texturas suculentas
Sergi Arola - Nandu Jubany - Miguel Sánchez Romera - Flip Planas
- POSTRES. Final feliz
Sergi Arola - Jordi Butrón - Ferran Adrià
- SUQUETS Y CAZUELAS. A fuego lento
Nandu Jubany - Quim Marquès - Miguel Sánchez Romera - Joan Roca
- PESCADOS. Bocados de mar
Ferran Adrià - Flip Planas - Paula Casanovas - Joan Roca
- SOPAS. Esencias líquidas
Paula Casanovas - Carme Ruscalleda - Ferran Adrià - Joan Roca
LA NUEVA COCINA...
... con Garbo (fitxes col·leccionables)
LA RIERA. Les tapes de la Barra del Port
Oriol Carrió - Marc Serra
LAS 69 RECETAS MÁS AFRODISÍACAS DE LA COCINA VEGETARIANA
Ma. Pilar Ibern * Gavina
LAS ENSALADAS. Las 125 mejores recetas para prepararlas
G. Bernard de Ferrer
LES ESPÈCIES. 80 receptes d'aquí i de tot arreu
Núria Duran - Teresa Correig - Mònica Pascual
LES RECEPTES DE SEMPRONIANA
Ada Parellada
LIBRO DE COCINA PARA EL AMA DE CASA
G. Bernard de Ferrer, Mary D. Nebot, Isabel de Trevis i Ana Maria Calera (nominada pel Club Gourmet Barcelonina de l'Any 1993)
LOS ENTREMESES. Las 125 mejores recetas para prepararlos
G. Bernard de Ferrer
MEDITERRANEAN. Cooking with olive oil
Receptari editat per l'International Olive Oil Council
MENÚS 2
Receptari del Centre Culinari de Gallina Blanca
MOMENTOS NESCAFÉ
Receptari
PEIX I MARISC DE VILANOVA. Receptes dels pescadors de la platja de Vilanova i la Geltrú
Receptari editat per la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
PERNIL CUIT, El llibre del... + Receptari
Varis autors (editat per Xarcuteria La Selva)
PLATOS FRÍOS. Las 125 mejores recetas para prepararlos
G. Bernard de Ferrer
POR AQUÍ, LA BUENA COCINA
Françoise Bernard
POSI'M VEDELLA
Llorenç Torrado (direcció) - Eulàlia Fargas (documentació)
POSTRES TODO EL AÑO
Receptari editat per Hero
PRESUMEIX DE VINS EN 7 DIES
Meritxell Falgueras
QUÈ CAL SABER (col·lecció d'opuscles editats per l'Institut Català de Consum):
- L'arròs
- La carn
- Els congelats
- La fruita fresca
- La fruita seca
- Les hortalises
- El iogurt
- La llet
- La maionesa
- La mantega
- La margarina
- Els olis comestibles
- Els ous
- Especejament d'oví
- Les pastes alimentoses
- El peix
- El pollastre
- Especejament de porcí
- El vi i el cava
REBOSTERIA I PASTES TÍPIQUES
Receptari editat per l'Avui
RECETARIO
Josep Palau i Vila
RECETARIO DE COCINA
Editat per Riera-Marsà
REPOSTERÍA. DULCES, PASTELES Y POSTRES DE TODO EL MUNDO
RIBERA D'EBRE – TERRA ALTA (Guies gastronòmiques de Catalunya)
Josep Garcia - Didier Guerin - Salvador Miralles - Jordi Navarro
SABOR Y CREATIVIDAD. Recetario a la SAL
Editat per Sal Costa
SABORES Y TRADICIONES DE TOSCANA
Receptari de la Unione Regionale Cuochi Toscani
SETMANA DE LA CUINA ELÈCTRICA DE NADAL (3 volums)
SETMANA DE LA CUINA ELÈCTRICA DE PRIMAVERA (3 volums)
Receptaris editats per FECSA
SÓLO CAFÉ
Monogràfic a cura del Fórum Cultural del Café
SUGERENCIAS CON CASTAÑAS
Receptari editat per Cuevas y Cia., d'Ourense
TAPIAS VARIADES. Les receptes dels oients d'El suplement de Catalunya Ràdio
Pere Tapias
TURRODELIA COOKBOOK. Receptari del primer torró untuós del Món
Ana Riera Espi
I un llarg etcètera format per:
- receptes i més receptes, aparegudes en tota mena de publicacions i que s'han anat recollint.
- dossiers de les xerrades gastronòmiques prèvies a la aparició de la pàgina web (on ara ja es disposa de ressenyes).
- articles sobre productes alimentaris amb D.O. o I.G.P.
- cròniques de restaurants.
- fullets de fires i festes gastronòmiques d'arreu del territori.
Si en teniu cap interès, us podem facilitar-hi l'accés per tal que remeneu i trieu.
Notes:
- Lògicament, aquest servei incorpora el Fons Roser Font (vegeu article).
- Edicions Cossetània ha contribuït generosament amb exemplars del seu ampli catàleg.
- No és un llistat tancat, doncs s'aniran afegint les noves adquisicions.
- Per disposar-ne només cal que us adreceu (per qualsevol mitjà) al Club. Estarem encantats de poder fer quantes més cessions
temporals millor.
- Si teniu a bé fer alguna donació, contacteu tanmateix amb nosaltres i l'estudiarem amb tota l'atenció i l'agraïment que es mereix.
NOTA FINAL:
En virtut de la gairebé nul·la utilització d'aquest servei, s'ha decidit suprimir-lo.
El material que en formava part va ser distribuït en la tómbola corresponent a l'Acte d'investidura del Gourmet Barceloní del 2019.